Λάρισα

Κέλλας: «Κοινωνικός τουρισμός για το δημογραφικό και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων»

Σε συνέχεια της αναφοράς του για την ένταξη των πολύτεκνων οικογενειών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, υπέβαλε νέα αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γ. Βρούτση, και Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, για την ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, διασυνδέοντας τη διεύρυνσή του με τη στρατηγική της Κυβέρνησης για το δημογραφικό και την τόνωση του τουρισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στηρίζοντας την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) προς τον Υπουργό Εργασίας, συμπεριέλαβε στην αναφορά του και τον Υπουργό Τουρισμού, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι οι τρίτεκνες οικογένειες, όπως και οι πολύτεκνες, έχουν – σε κάθε περίπτωση – βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό και βιώνουν εντονότερα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό και στο πλαίσιο των προτάσεών της για τη λήψη μέτρων προς την ανάσχεση του δημογραφικού ζητήματος, η ΟΠΟΤΤΕ αιτείται την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ως προϋπόθεση ή το κριτήριο να είναι άνω των 45.000 ευρώ».

Ακόμη, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επεσήμανε στους αρμόδιους υπουργούς τις προτάσεις της Ομοσπονδίας «αναφορικά με την άρση του περιορισμού, για τις τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού» και «τη δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (τύπου Voucher) για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για τρίτεκνες ή πολυμελείς οικογένειες».

Ο κ. Κέλλας, κλείνοντας την αναφορά του, ζήτησε από τους κυρίους Βρούτση και Θεοχάρη «τις άμεσες ενέργειές» τους «προς την υλοποίηση των προτάσεων» της ΟΠΟΤΤΕ καθώς και την ενημέρωσή του για τη «συνολική έκβαση του ζητήματος διεύρυνσης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο των πολιτικών αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας και ενίσχυσης του τουρισμού»

 

 

Previous ArticleNext Article