Λάρισα

Κέλλας: «Καλύτερο σχολικό περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους»

«Η Κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα ανοιχτών οριζόντων, χωρίς αποκλεισμούς, που παρέχει στα παιδιά μας γνώσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της εποχής και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Προχωράμε στην ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της ειδικής αγωγής και στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Πρότυπο, πειραματικό και καλλιτεχνικό σχολείο στη Λάρισα

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα διδασκαλίας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εστίασε στη δημιουργία πρότυπου και πειραματικού σχολείου στη Λάρισα, σημειώνοντας:

«Η Λάρισα έχει κορυφαίους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα, υπερπληρώντας τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, που ορίζονται με το παρόν σχέδιο νόμου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα το Υπουργείο να μας ενημερώσει εγκαίρως και πλήρως για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα υποβολής των σχετικών αιτήσεων αξιολόγησης, διότι είχαμε πρότυπο σχολείο και θέλουμε να έχουμε πρότυπο και πειραματικό καθώς και καλλιτεχνικό σχολείο, ως έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Σύμβουλος Σχολικής Ζωής – αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος θεσμός «αφενός μεν, θα συμβάλλει σε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, αφετέρου, οι νέες και οι νέοι θα έχουν ένα άμεσο στήριγμα, που θα λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας τόσο ενδοσχολικά, όσο και με τους γονείς», ενώ χαρακτήρισε αυτονόητη την εξουσιοδότηση, που παρέχεται με το νομοσχέδιο, προς τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπίζονται φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Ειδική Αγωγή

Περαιτέρω, ως πρ. αν. Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., αναφορικά με την Ειδική Αγωγή, επεσήμανε:

«Οι διατάξεις για τις θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Παράλληλης Στήριξης θα συμβάλλουν στην κάλυψη των θέσεων σε σταθερή βάση, ώστε τα παιδιά μας να μην βρίσκονται αντιμέτωπα με κενά.

Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών

Ακόμη, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., σημείωσε ότι βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι «η χώρα να καταστεί διεθνές ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο», δίδοντας έμφαση στη δημιουργία των Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών, των διπλών ξενόγλωσσων προγραμμάτων και των θερινών προγραμμάτων, που θα διοργανώνουν τα ΑΕΙ.

Μετεγγραφές τρίτεκνων-πολύτεκνων

Τέλος, πρόσθεσε ότι, με το νέο πλαίσιο μετεγγραφών, στηρίζονται οι μετεγγραφές των παιδιών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και επικαιροποιούνται τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtu.be/Ff-44iY1njg

 

Previous ArticleNext Article