Λάρισα

Κέλλας: Κακούργημα η κατοχή μολότοφ – ποτέ ξανά Marfin

«Ανομία τέλος! Βεβαίως και είναι κακούργημα η κατοχή εκρηκτικών υλών από δράστη που συμμετέχει σε πλήθος, που διαπράττει βιαιοπραγίες και διαταράσσει την κοινή ειρήνη, σύμφωνα με το άρθρο 189 του Ποινικού Κώδικα!

Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά Μαρφίν! Τέρμα η τρομοκρατία των διαφόρων συλλογικοτήτων, τα σπασίματα και το κάψιμο μαγαζιών! Οι πολίτες πληρώνουν φόρους και απαιτούν την προστασία τους από το κράτος!»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση αποκαθιστά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σε όλη την επικράτεια.

Κακούργημα και οι κλοπές – Περισσότερα χρόνια πραγματικής φυλάκισης για ισοβίτες

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού στηλίτευσε την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, σημείωσε:

«Όταν η κλοπή γίνεται από δύο ή περισσότερους δράστες, θα θεωρείται σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και θα μετατρέπεται σε κακούργημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 10 έτη, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Αυξάνονται τα χρόνια έκτισης των ποινών όσων έχουν καταδικαστεί σε ισόβια. Θα πρέπει να συμπληρώνουν 22 χρόνια πραγματικής φυλάκισης, αντί των 17 που προβλέπονταν ως τώρα. Επιπλέον, η ποινή για κακούργημα ή πλημμέλημα με δόλο, τo οποίο τέλεσε κρατούμενος κατά τη διάρκεια της άδειάς του, εκτίεται ολόκληρη».

Διαφάνεια στον δημόσιο βίο

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις διατάξεις για τη διαφάνεια, υπογραμμίζοντας:

«Διευρύνεται το φάσμα επιβολής των ποινών, που αφορούν τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και τη δωροληψία, ενώ η ενεργητική δωροδοκία κρατικών υπαλλήλων μετατρέπεται σε κακούργημα. Επίσης, η εθνική νομοθεσία, σχετικά με τη δωροδοκία σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές, εναρμονίζεται με την αντίστοιχη Σύμβαση του ΟΟΣΑ».

Αυστηροποίηση ποινών για τροχαία και διακίνηση μεταναστών

Προσθέτως, ο κ. Κέλλας, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης που τις συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο, αναφέρθηκε στις θέσεις του για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προσαρμογή της ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας στα κράτη-μέλη, που έχει διατυπώσει και προωθήσει, αντιστοίχως, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, επισημαίνοντας:

«Αυστηροποιούμε τις ποινές για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και είναι σημαντικό ότι εισάγονται οι ανάλογες διατάξεις για την αύξηση των χρόνων κάθειρξης στις περιπτώσεις υπαίτιας πρόκλησης ατυχήματος από επικίνδυνους οδηγικούς ελιγμούς, μέθη και άλλες απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες συμπεριφορές.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης τόνισα ότι η Οδηγία 2017/541, που ορίζει, μεταξύ άλλων, την ποινικοποίηση της εκπαίδευσης με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών, πρέπει να ενσωματωθεί σε όλους τους ποινικούς κώδικες των ευρωπαϊκών κρατών και των εταίρων μας από τη Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή. Εξίσου σημαντικό είναι ότι εισάγονται μέτρα, όπως με την τροπολογία υπ. αριθ. 80/3, που αφορούν την πάταξη της παράνομης διακίνησης μεταναστών και της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης δυστυχίας».

Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtu.be/yrtNFHNOw9w

 

Previous ArticleNext Article