Λάρισα

Κέλλας: «Ιατροί και νοσηλευτές κρατούν την κοινωνία όρθια»

«Η ζωή του Αγίου Λουκά αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, που αγωνίζονται, σήμερα, με αυταπάρνηση, προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να εξουδετερώσουν την απειλή του κορονοϊού, κρατώντας την κοινωνία όρθια. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο Λαρισαίος ιατρός και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον Μέγα Εσπερινό προς τιμήν του Αγίου Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στο φερώνυμο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στη Φυλή Αττικής, προσθέτοντας:

«Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, τη μνήμη του οποίου τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα, κράτησε την Ορθοδοξία όρθια κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και κατέστη ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση τόσο για το ποιμαντορικό, όσο και το κοινωνικό έργο του.

Ως ιερέας και αρχιερέας φρόντισε για την υλική επιβίωση και την πνευματική ανάταση του ποιμνίου του, ενώ υπήρξε γενναίος απέναντι στους διώκτες του. Υπηρέτησε τον Ύψιστο Τριαδικό Θεό με ακλόνητη πίστη και απαράμιλλο θάρρος παρά την εξορία, τη φυλάκιση, την κακομεταχείριση και τις κακουχίες, που υπέστη, εξαιτίας των οποίων απέκτησε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ως ιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες και τη φροντίδα του σε όλους όσοι είχαν ανάγκη, ενώ εξέλιξε την επιστήμη του, ώστε να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες, που επικρατούσαν στη Ρωσία και τη Σοβιετική Ένωση, τόσο κατά τον Β΄ ΠΠ, όσο και σε καιρό ειρήνης.

Εύχομαι ο Άγιος Λουκάς και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας να βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ιατρών και των νοσηλευτών, όπως και στο πλευρό κάθε ασθενή, μεσολαβώντας, αδιαλείπτως, για τη θαυματουργική παρουσία του Χριστού στη ζωή μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».

Previous ArticleNext Article