Λάρισα

Κέλλας: «Θα εργαστούμε σκληρά για την ανόρθωση της χώρας»

«Μπορεί εδώ στην Αθήνα να έχετε μπουρίνι και να προκαλούνται διακοπές ρεύματος και ζημιές, όμως στη Λάρισα είχαμε μία άνευ προηγουμένου χαλαζόπτωση και οι αγρότες μας στα Φάρσαλα, την Ελασσόνα και τον Τύρναβο υπέστησαν ολική καταστροφή, ενώ το ίδιο συνέβη πριν λίγο καιρό και στο Δαμάσι. Πήγα επί τόπου στις περιοχές και αντίκρισα απερίγραπτες εικόνες.

Παραγωγοί ξόδεψαν του κόσμου τα λεφτά, για να σπείρουν και, παρά την καταστροφή, σε λίγο καιρό θα κληθούν να πληρώσουν τον ΤΟΕΒ και τον ΕΦΚΑ. Ζητούν επιτακτικά την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει άμεσα.»

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ONE και τους Γ. Χουδαλάκη και Δ. Νασόπουλο, προσθέτοντας:

«Ο κ. Τσίπρας θα “εισπράξει” την αγανάκτηση των αγροτών στην κάλπη, διότι έκανε τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε. Η μεσαία τάξη έχει τελειώσει και τα χωριά, που έσφυζαν παλιότερα από ζωή, έχουν ερημώσει. Οι νέοι έχουν φύγει, η επαρχία χρειάζεται στήριξη. Οι αγρότες πρέπει να απαλλαγούν από τη βαριά φορολογία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ενώ θα πρέπει να ληφθούν και πρόσθετα υποστηρικτικά μέτρα, ώστε να παραμείνει ο κόσμος στην ύπαιθρο.

Παντού επικρατεί οργή κατά του κ. Τσίπρα. Συνομιλώ καθημερινά με μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Όλοι τους ζητούν “να φύγει ο Τσίπρας” και εμπιστεύονται το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιονομικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2019, που δείχνουν ότι θα υπήρχε έλλειμμα, εάν δεν επεκτεινόταν η σύμβαση παραχώρησης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και δεν εισπράττονταν τα κέρδη από ομόλογα, που διακρατούσε το Ευρωσύστημα, τόνισε:

«Ασφαλώς πρόκειται για ζητήματα, που θα βρούμε μπροστά μας και, ενδεχομένως, τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα. Αυτό οφείλεται στο ότι το 2015, αντί να βγούμε στις αγορές, βυθιστήκαμε εκ νέου στην ύφεση. Τα μέτρα, που έλαβε ο κ. Τσίπρας, συρρίκνωσαν την οικονομία και έπληξαν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Εμείς θα ασκήσουμε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, προκειμένου μέσω της μείωσης της φορολογίας να αναθερμάνουμε την οικονομία και να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα. Σχετικό προηγούμενο υπήρξε επί διακυβέρνησης Σαμαρά, με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Από την επομένη των εκλογών θα εργαστούμε σκληρά για την ανόρθωση της χώρας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ:

Previous ArticleNext Article