Λάρισα

Κέλλας: Η κυβέρνηση παρέδωσε άνευ ορίων την ελληνικότητα της φέτας

IMG_7774-1 (2)

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασαπίδη -, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα «την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ν. Αφρικής, με την οποία φέτα και ελιές Καλαμών, μένουν απροστάτευτες».

Οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν την αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης, για αυτή τη χείριστη συμφωνία, αφού οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες “προστάτευσαν” 251 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, εν αντιθέσει με την ελληνική αντιπροσωπεία η οποία αποδέχτηκε τη χρήση του όρου φέτα Ν. Αφρικής, στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, δημιουργώντας προηγούμενο.

Οι υπογράφοντες βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για άνευ όρων παράδοση των πιο εμπορικών και εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων, ενώ ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες, καθώς η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας, αποτέλεσαν τις μοναδικές εξαιρέσεις από τα 251 ΠΟΠ προϊόντα, για τα οποία  επετεύχθη απόλυτη προστασία.

Previous ArticleNext Article