Λάρισα

Κέλλας: Η επόμενη μέρα της χώρας θα είναι μέρα παιδείας

«Το μεγάλο στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε, όλες και όλοι μαζί, είναι να διορθώσουμε τις δυσλειτουργίες, που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στην κρατική μηχανή, ξεκινώντας από την Παιδεία. Να ξηλώσουμε ό, τι σαθρό και σάπιο εγκατέστησαν, αρχής γενομένης από τον απαράδεκτο ν. 4547/2018 για τις δομές της εκπαίδευσης».

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην ετήσια εκδήλωση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, προσθέτοντας:

«Ως αν. Τομεάχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζω καλά ότι ήσασταν οι πρώτοι που δεχθήκατε την “επίθεση” της ιδεοληψίας και της πολιτικής παράκρουσης των κυβερνώντων. Με συγκεκριμένο σχέδιο να χτυπηθεί η αριστεία και να υποβαθμιστεί η ικανότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ολοκληρωτικό χτύπημα στον πιο βασικό θεσμό της κοινωνίας μας, τον σημαντικότερο μηχανισμό κοινωνικής προόδου της πατρίδας μας, τη δημόσια εκπαίδευση, τη δημόσια παιδεία».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΑΚΕ Α’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την αγαστή συνεργασία, την πολύτιμη συνδρομή τους και “τις μάχες που δίνουν, με το εκπαιδευτικό τους έργο και τη συνδικαλιστική τους δράση”, σημείωσε:

«Όλοι σας είστε στελέχη πρώτης γραμμής, με πολλούς αγώνες για την εκπαίδευση και την παράταξη. Σας εμπιστευόμαστε πλήρως και βασιζόμαστε σε σας. Οι καιροί που διανύουμε είναι “πονηροί” καθώς είναι η πρώτη φορά, που γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να καταστεί η χώρα μας ουδετερόθρησκο κράτος, με το σύνθημα, μάλιστα, “όποιος έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση είναι φασίστας”. Τα παιδιά μας πρέπει να μαθαίνουν την ιστορική αλήθεια και να τροφοδοτούνται με αρχές και αξίες. Η αγάπη προς την πατρίδα και η πίστη στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι θεμελιώδη στοιχεία της ταυτοδοσίας μας και της συλλογικής μας συνείδησης. Σας γνωρίζω καλά και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και σε αυτή την αποστολή».

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ν. 4547/2018, τονίζοντας:

«Με τον απαράδεκτο νόμο για τις δομές της εκπαίδευσης, πέραν του ότι έχουν προκαλέσει ένα γενικευμένο “μπάχαλο”, προάγοντας αναχρονιστικά, συγκεντρωτικά, οργανωτικά μοντέλα της δεκαετίας του ’80, προωθούν κομματικές τοποθετήσεις. Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι δεν θα αναγνωρίσουμε καμία κομματική τοποθέτηση!».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, έδωσε το στίγμα της ΝΔ για την Παιδεία της επόμενης μέρας.

«Στη ΝΔ, εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον Έλληνα Εκπαιδευτικό και τη δημόσια εκπαίδευση.

Στηρίζουμε ένα δημόσιο σχολείο, που μάχεται τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Στηρίζουμε ένα δημόσιο σχολείο, που ενισχύει το έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού και του δίνει όλα τα μέσα για τον χειρισμό των μαθησιακών δυσκολιών και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Στηρίζουμε ένα δημόσιο σχολείο, που θα ετοιμάσει μία νέα γενιά Ελλήνων, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες, που ποδοπατούνται στις μέρες μας.

Στον αγώνα αυτό σας θέλουμε συμμάχους, ώστε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, το μέλλον για τη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Η επόμενη μέρα της χώρας δεν μπορεί παρά να είναι η μέρα της Παιδείας».

nor
Previous ArticleNext Article