Λάρισα

Κέλλας: Η διαχρονική η στηριξή μας στην υγιή επιχειρηματικότητα

Με τον Πρόεδρο κ. Αχιλλέα Νταβέλη και σύσσωμο το ΔΣ του ΣΘΕΒ, συναντήθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συζητώντας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Λάρισας και της Θεσσαλίας στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε ότι «η απερχόμενη Κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με εχθρικό τρόπο απέναντι στις επιχειρήσεις ενω κατέγραψε χαμηλές επιδόσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική επιχειρηματικότητα». Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ θα απελευθερώσει τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα προκαλέσει την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνοντας:

«Οι ιδεοληψίες σταματούν εδώ. Η υγιής επιχειρηματικότητα αποτελεί δύναμη ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ισχυρή ανάπτυξη, διαμορφώνοντας ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στη σφαίρα της οικονομικής πολιτικής, το πρόγραμμά μας προβλέπει τη μείωση του συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων από το 28% στο 20% και, μέσα σε δύο χρόνια, του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, του ΦΠΑ από 24% και 13% σε 22% και 11% αντίστοιχα, καθιερώνοντας δύο συντελεστές και διατηρώντας τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6% ως έχει.

Επιπλέον, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δημιουργώντας έναν κεντρικό κόμβο (portal), όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία, που χρειάζεται να γνωρίζουν επιχειρηματίες και επενδυτές και θα αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές επί 24ώρου βάσεως. Συγχρόνως, θα απλοποιήσουμε ριζικά τις διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων θεσπίζοντας ρητές προθεσμίες και καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή, ενώ θα επιταχύνουμε την εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα των δικαστηρίων.

Περαιτέρω, θα δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, διπλασιάζοντας τον χρόνο για συμψηφισμό των ζημιών και καθιερώνοντας τη δυνατότητα υπεραποσβέσεων για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%. Σε κεφάλαια, που επενδύονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, θα γίνεται φορολογική έκπτωση έως και 75%, ενώ θα θεσπιστεί αφορολόγητο για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Ακόμη, θα βελτιώσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών και θα αποκαταστήσουμε τη ρευστότητα στην οικονομία, μέσω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού κράτους, που θα οδηγήσει στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων”, την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, θα είμαι στο πλευρό σας, όπως ήμουν μέχρι σήμερα ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο και πραγματοποιώντας δημόσιες παρεμβάσεις, με μόνο γνώμονα την ανάπτυξη της Λάρισας, της Θεσσαλίας και της Πατρίδας μας».

Previous ArticleNext Article