Λάρισα

Κέλλας: επιτακτική η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας

fot1

fot2

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πως η αντιμετώπισή των Ατόμων με Αναπηρία είναι ένας δείκτης πολιτισμού για οποιαδήποτε  χώρα και δυστυχώς, στην Ελλάδα η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα Άτομα με Αναπηρία, είναι εξαιρετικά χαμηλή. Είτε αυτή αφορά σε κοινωνική ένταξη, είτε σε υποδομές, είτε σε ιδρύματα, είτε σε εκπαίδευση, βρισκόμαστε σε όλα, πολύ πίσω». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του, ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνική προστασία και άτομα με αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός στάθηκε στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε όλοι, σημειώνοντας πως «η νοοτροπία μας ευθύνεται για το ότι δεν σεβόμαστε έμπρακτα την διαφορετικότητα. Ποτέ μας δεν λάβαμε σοβαρά υπόψη τα δομικά προβλήματα και ποτέ μας δεν ενδιαφερθήκαμε να αναζητήσουμε, στοχευμένες λύσεις. Στις καλές εποχές, κρύβαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί της ευημερίας και τώρα, στις μέρες λιτότητας, δικαιολογούμαστε ότι θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε».

Ο κ. Κέλλας αναφερόμενος στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και με γνώμονα την εμπειρία του από την συμμετοχή του στον θεσμό σημείωσε πως «αν και η κρατική χρηματοδότηση είναι πενιχρή και ασφαλώς δεν μπορούν όλα να πραγματοποιηθούν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αναγκαίο – και πολλές φορές το πράττει –  να βάλει σε προτεραιότητα έργα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία. Όπως και η πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα σε επιχειρήσεις, να προσλαμβάνουν Άτομα με Αναπηρία».

Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ αφού υπενθύμισε πως «θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε στη θέση των Ατόμων με Αναπηρία, είτε λόγω ενός ατυχήματος, είτε εξαιτίας μιας ασθένειας», απηύθυνε – και ως Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -, στον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας.

 

Previous ArticleNext Article