Λάρισα

Κέλλας: «Ενίσχυση της οδικής συνείδησης μέσω της εκπαίδευσης»

«Πιστεύουμε βαθύτατα και έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι “όλα είναι θέμα παιδείας”, γι’ αυτό το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια προβλέπει την εντατικοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία, σε συνδυασμό με την εισαγωγή μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων και τη διοργάνωση ημερίδων με τη συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Ο.Τ.Α.

Η πρωτοβουλία σας για την ενημέρωση των παιδιών μας είναι αξιέπαινη και εναρμονίζεται με την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που παρουσίασε το πρόγραμμά της για την ενημέρωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Νομού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σχετικά με την οδική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στους υπόλοιπους άξονες του σχεδίου της Ν.Δ. για την οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι η μείωση των θανάτων κατά 50% εντός της επόμενης δεκαετίας. Το σχέδιό μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των οδικών δικτύων και των συναφών υποδομών, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την παροχή αμεσότερης φροντίδας στους παθόντες, υπό τον συντονισμό διϋπουργικής επιτροπής.

Παράλληλα, μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, με βάση τις εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Το βήμα της Επιτροπής μας είναι προσβάσιμο σε όλους όσοι δύνανται με τη γνώση και την εμπειρία τους να εισφέρουν στην εκπόνηση προτάσεων, που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του σχεδίου μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους τους συντελεστές του προγράμματος καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Previous ArticleNext Article