Λάρισα

Κέλλας: εμπαιγμός των νέων αγροτών

Την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων νέων αγροτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Υπομέτρο 6.1 “Ενισχύσεις Εκκίνησης Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς του ΠΑΑ 2014 – 2020”, ζητά με νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση ζητώντας την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ώστε να απορροφηθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες, επανέρχεται, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, για τη Θεσσαλία, από τους 483 επιλαχόντες στο πρόγραμμα, απορροφώνται οι 175, δηλαδή ποσοστό 13,7%!

Ο κ. Κέλλας επισημαίνει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων νέων αγροτών στο Πρόγραμμα, σε άλλες Περιφέρειες και καλεί  τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών το σύνολο των επιλαχόντων στη Θεσσαλία.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Αναστάτωση και δυσαρέσκεια επικρατούν σε εκατοντάδες επιλαχόντες του Υπομέτρου 6.1 “Ενισχύσεις Εκκίνησης Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς” του ΠΑΑ 2014 – 2020, νεοσεισερχόμενους αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς ο αριθμός των επιλαχόντων που απορροφάται τελικά είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με άλλες Περιφέρειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, από τους 483 επιλαχόντες στο πρόγραμμα, απορροφώνται οι 175, ποσοστό 13,7%.

Επειδή, σύμφωνα και με εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, σε άλλες Περιφέρειες (Δυτική Μακεδονία, Κρήτη) υπάρχει δέσμευση για απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων νέων αγροτών στο Πρόγραμμα.

Επειδή σε άλλες Περιφέρειες (Αττική, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα) υπήρξε δεύτερη πρόσκληση για το έτος 2017 για το εν λόγω πρόγραμμα.

Επειδή ο θεσσαλικός κάμπος αποτελεί τη ναυαρχίδα του πρωτογενή τομέα της χώρας.

Επειδή πολλοί από τους νεοεισερχόμενους αγρότες που μένουν εκτός προγράμματος, έχουν ήδη επενδύσει στον πρωτογενή τομέα και με την αρνητική εξέλιξη, οδηγούνται σε εγκατάλειψη της υπαίθρου.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε να ενταχθεί το σύνολο των επιλαχόντων στο πρόγραμμα για τους Νέους Αγρότες στη Θεσσαλία;

 

Previous ArticleNext Article