Λάρισα

Κέλλας: Δύσκολη η επόμενη μέρα αλλά θα τα καταφέρουμε

Για τη μάχη της χώρας με την πανδημία και τις επιπτώσεις στη σφαίρα της οικονομίας μίλησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αναστασία Γιάμαλη, στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ 24», στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής είναι ορατά σε διεθνές επίπεδο, όπου όλοι μιλούν για το ελληνικό θαύμα, που κρατήθηκαν τα κρούσματα χαμηλά, «εκθειάζοντας την πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις ΗΠΑ έως τη Ρωσία». Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία νίκη του ελληνικού λαού, εξαίροντας την αποτελεσματικότητα του Ε.Σ.Υ., για το οποίο σημείωσε ότι «αντεπεξήλθε πλήρως στην κρίση εν αντιθέσει με συστήματα υγείας άλλων χωρών, τα οποία θεωρούνταν πρότυπα και ήταν αντικείμενα θαυμασμού αλλά κατέρρευσαν».

Ερωτηθείς για τις αρνητικές προβλέψεις στην οικονομία, ο κ. Κέλλας απάντησε ότι πρόκειται για μία ύφεση, η οποία είναι παροδική και δεν οφείλεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες, επισημαίνοντας ότι όλες οι οικονομίες της Ευρώπης θα επηρεαστούν αρνητικά από την πανδημία, αλλά την επόμενη μέρα θα υπάρξει ανάκαμψη και ισχυρή ανάπτυξη για την Ελλάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, ούτε η ύφεση, ούτε το τέλος της πανδημίας, προσθέτοντας ότι οι κάθε λογής εκτιμητές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να μην τρομοκρατούν τον κόσμο, διότι τα ίδια έλεγαν και στην αρχή της πανδημίας, όταν υπολόγιζαν ότι θα ασθενούσε το 15% του πληθυσμού της χώρας, αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. εστίασε στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, που στηρίζουν στοχευμένα τους «επαγγελματίες, τους μικροεπιχειρηματίες, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες», αναφέροντας πως πρόκειται, συνολικά, για μία στρατηγική που «κρατά την κοινωνία όρθια και διορθώνει αδικίες και εφόσον χρειαστεί θα ληφθεί και δεύτερη δέσμη μέτρων».

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αναφορικά με το κλείσιμο των λαϊκών της Θεσσαλίας, ενημέρωσε και μέσα από τη συχνότητα του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού ότι έχει ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να συμπεριλάβει όλους τους παραγωγούς της Περιφέρειας στους δικαιούχους αποζημίωσης. Ο κ. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε θετικά προωθώντας την ένταξή τους σε αντίστοιχο Κ.Α.Δ, που δεν υφίστατο μέχρι πρότινος.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ: https://youtu.be/1xD5hLngJiM

Previous ArticleNext Article