Λάρισα

Κέλλας: ‘’Δεν θα ξεχάσουμε τις θυσίες των Κυπρίων αδερφών μας’’

‘’Ο αγώνας της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών για ελευθερία και αυτοδιάθεση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του έθνους μας. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις θυσίες των Κυπρίων αδερφών μας. Η εθνική ακεραιότητα της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτη’’.

Τα ανωτέρω δήλωσε από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Λάρισας, όπου τελέστηκε Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Απαγχονισθέντων Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες της εθνικής αντίστασης, επισημαίνοντας: ‘’Οι Κύπριοι αγωνιστές έγραψαν με το αίμα τους ένα λαμπρό και ανεκχώρητο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας, που προστίθεται στις θυσίες του ελληνικού λαού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Δημοκρατία. Ο ιερός αγώνας των Κυπρίων για την ένωσή τους με την Ελλάδα παραμένει πάντοτε ζωντανός στις μνήμες, υπομνύοντας πανταχόθεν την εθνική, συνειδησιακή, γεωγραφική και πολιτισμική ενότητα της ελληνικής επικράτειας, που αποτελεί σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ’’.

Ο κ. Κέλλας τόνισε περαιτέρω: ‘’Η εθνική ακεραιότητα της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και αποτελεί χρέος και καθήκον των Ευρωπαίων εταίρων μας να βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό μας. Τη στιγμή που άλλοι εγκαταλείπουν την Ευρώπη, οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνισμού ενισχύουν τον πυρήνα της, συνθέτοντας μία ζώνη σταθερότητας, ασφάλειας, ελευθερίας και Δημοκρατίας για την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη διαπεριφέρεια σε μία ταραχώδη περίοδο για τη διεθνή πολιτική’’.

Previous ArticleNext Article