Λάρισα

Κέλλας: Βελτίωση της νομοθεσίας για το καθεστώς του αιγιαλού

«Το αφήγημα της Κυβέρνησης περί τουριστικής άνθησης “ξεφουσκώνει”. Τονίσαμε κατ’ επανάληψη ότι η υψηλή φορολογία έχει καταστήσει ακριβότερο το τουριστικό μας προϊόν και ότι χρειάζεται αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στις ακτές, όπως εδώ στα παράλια της Λάρισας».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συνομιλώντας με κατοίκους των παραλίων του Δήμου Αγιάς και της Μελιβοίας, προσθέτοντας:

«Υπογραμμίσαμε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση της νομοθεσίας σε σχέση με το καθεστώς του αιγιαλού, αλλά η Κυβέρνηση δεν μας άκουσε και λειτούργησε μάλλον επιλεκτικά, όταν έφερε σχετικές διατάξεις σε νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως “ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει η ατμομηχανή της οικονομίας”, αλλά, πέραν της μείωσης των φόρων, στην οποία θα προχωρήσουμε, χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που θα διασυνδέεται “με τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και τον πρωτογενή τομέα”. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα τουριστικό προορισμό 365 ημερών».

Περαιτέρω, οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για τη διατήρηση του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της χώρας στο μέλλον, με τον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, να σημειώνει:

«Η Ορθοδοξία αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς μας και είναι βαθιά ριζωμένη στην εθνική μας συνείδηση, ενώ η Εκκλησία είναι συμπαραστάτης του Έθνους και του Ελληνικού Κράτους. Η παράταξή μας καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ουδετεροθρησκεία και τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ενώ απέρριψε τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η Ελλάδα είναι κοιτίδα της Ορθοδοξίας και η νέα Κυβέρνηση θα την προασπίσει και θα την ενισχύσει».

 

Previous ArticleNext Article