Λάρισα

Κέλλας:”Γολγοθάς” για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Την τεράστια αναμονή για χορήγηση βεβαίωσης φυσικοθεραπειών σε γονείς με παιδιά με κινητικές δυσκολίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, φέρνει στη Βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνοντας χρήση του ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, αλλά και σχετικές μαρτυρίες γονέων, επισημαίνει ότι “παιδιά με κινητικές δυσκολίες αναγκάζονται να περιμένουν ως και έξι μήνες για ένα ραντεβού ώστε να τους χορηγηθεί η βεβαίωση για φυσικοθεραπείες”, ζητά δε, από τον αρμόδιο Υπουργό “να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν ομαλά το πρόγραμμα φυσικοθεραπειών τους με στόχο την πλήρη και φυσιολογική ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον”.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, αλλά και σχετικές μαρτυρίες γονέων -, στο νέο τμήμα Ειδικών Θεραπειών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς γονείς με παιδιά με κινητικές δυσκολίες αναγκάζονται να περιμένουν ως και έξι μήνες για ένα ραντεβού, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση για τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες!

Και αυτό συμβαίνει διότι ο ΕΟΠΥΥ “στέλνει” περιστατικά απ’ όλη τη Θεσσαλία στο ΠΓΝΛ, όπου το επιστημονικό προσωπικό, παρά τις προσπάθειές του, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο πλήθος των αιτημάτων”.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, που ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι “οι γονείς μπορούν να εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και από το Γενικό Νοσοκομείο”, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας απαντά ότι “δεν μπορεί να δώσει βεβαιώσεις για παιδιά που χρειάζονται φυσικοθεραπείες”.

Επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ανακύψει εδώ και λίγο καιρό εξαιτίας της αλλαγής του καθεστώτος με τα απογευματινά ραντεβού.

Επειδή οι γονείς παιδιών με κινητικές δυσκολίες, που υποχρεούνται να πάρουν βεβαίωση από το ΠΓΝΛ για να συνεχίσουν τα παιδιά τους τις φυσικοθεραπείες, ή θα πρέπει ή να περιμένουν έξι μήνες το ραντεβού ή να πληρώσουν μόνοι τους όλο το ποσό.

Επειδή με το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος τα παιδιά να διακόψουν τις φυσικοθεραπείες τους, ακυρώνοντας στην ουσία, όλη την πρόοδο που έχουν επιτύχει και φυσικά την πλήρη και φυσιολογική ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον, που είναι και ο στόχος.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα;

Προτίθεστε να εντάξετε και άλλες ειδικότητες ιατρών για τη χορήγηση βεβαιώσεων για παιδιά με κινητικά προβλήματα, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και τα παιδιά να συνεχίσουν ομαλά το πρόγραμμά τους;

Previous ArticleNext Article