Ελασσόνα

«Κάτω τα χέρια από τη φέτα», διατράνωσαν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

Κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Λάρισας, το Βόλο, τη Δεσκάτη αλλά και τη Λαμία πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αιχμή τη διαφαινόμενη απελευθέρωση της χρήσης του ονόματος της φέτας και σε άλλες χώρες πλην της Ελλάδας.

Οι κτηνοτρόφοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα τόσο προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και προς τους βουλευτές της περιφέρειας, εφιστώντας τους την προσοχή να μην ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας  ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτες χώρες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν άμεσα στις εξοφλήσεις των κτηνοτρόφων όλων των υποχρεώσεων των παλαιοτέρων ετών, καθώς επίσης να αλλάξει άμεσα τόσο το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και το ασφαλιστικό, καθώς με την εφαρμογή τους θα επέλθει η καταστροφή της κτηνοτροφίας.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας, με κατάληξη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και τους συνεργάτες των δύο βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καλεί από την πλευρά του την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της την πολιτική απόφαση του 2ουΣυνεδρίου του κόμματος που τάσσεται κατά των διατλαντικών συμφωνιών TTIP, CETA, TISA και όλα τα κόμματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην επικυρώσουν την CETA και την συμφωνία Ε.Ε. με τη Νότιο Αφρική.

Πηγή:Ελευθερία

Previous ArticleNext Article