Ελασσόνα

Κάλεσμα των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Στις 9 Δεκεμβρίου, έγινε ευρεία σύσκεψη της πανελλαδικής  επιτροπής  των  μπλόκων, στην οποία συμμετείχαν,  9 ομοσπονδίες  αγροτικών συλλόγων, πάνω από 70 αγροτικοί σύλλογοι , επιτροπές  αγώνων και εκπρόσωποι μπλόκων  απ΄ όλη την Ελλάδα.

Έγινε πλούσια και δημιουργική συζήτηση, επικαιροποίηση των προβλημάτων και των αιτημάτων και αποφασίστηκε οργάνωση και συντονισμός των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Τα αιτήματα, όπως αναδείχθηκαν από τους εκπροσώπους  του οργανωμένου αγροτικού κινήματος είναι:

  • Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών παραγωγού, για το σύνολο σχεδόν των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις οποίες επιβάλουν οι εμποροβιομήχανοι, που σε συνδυασμό με το υπερδιογκωμένο κόστος παραγωγής, τις συνεχιζόμενες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, τη μείωση της παραγωγής λόγω ζημιών από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, τα φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια, αποδεκατίζουν το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
  • Να σταματήσει η απροκάλυπτη κοροϊδία από την κυβέρνηση εδώ και 12 μήνες και να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συνάδελφοι,

μέσα από συντονισμένο κοινό αγώνα και σε συμμαχία  με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα κερδίσαμε:

  • Αφορολόγητο στις 8.660 ευρώ μέχρι 9.500 ευρώ με 2 παιδιά .
  • Αφορολόγητο στη βασική ενίσχυση έως 12.000 ευρώ, στο πρασίνισμα, στην εξισωτική , τα βιολογικά και την νιτρορύπανση.
  • Καθυστέρηση στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Δέσμευση της κυβέρνησης για ακατάσχετο σε τραπεζικούς λογαριασμούς για ποσό 12.000 ευρώ με προσαυξήσεις  για κάθε παιδί.

 Συνάδελφοι,

οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής μας με στόχο τον συντονισμό του αγώνα, καλούμε σε ευρεία σύσκεψη όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της επαρχίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελασσόνας, 9 Γενάρη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ.

Καλούμε ακόμη, συλλόγους και μαζικούς φορείς να πάρουν μέρος και να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι

Αραδοσιβίων, Βαλανίδας, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης

Previous ArticleNext Article