Λάρισα

Κάλεσμαγια την Πρωτομαγιά από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκατόν τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης , που επιδιώκει να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας,  οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακρά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Οι εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο με αγώνα για την  ποιοτική του αναβάθμιση, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για τους μαθητές και με  σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εκπαιδευτικούς.

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εκπαιδευτικοί, οι  εργαζόμενοι γενικότερα  και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

Σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εργαζόμενους συνολικά επιβάλλεται η  διαμόρφωση ενός πανεκπαιδευτικού συντονισμού καθώς κι ενός διευρυμένου μετώπου για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των  εργαζομένων και των ανέργων και την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και μνημονιακών πολιτικών με έμφαση, από την πλευρά μας, στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

               ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Previous ArticleNext Article