Λάρισα

Ικανοποίηση Κέλλα για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών αγροτών στη ΔΕΗ

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΔΕΗ να παρέχει στους αγροτικούς πελάτες της ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών, που έρχεται να ενισχύσει το ισχύον από τον Οκτώβριο του 2019, εκφράζει ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε διαδοχικές επαφές και πίεζε για την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών προς την Επιχείρηση.

Η απόφαση

Έτσι χθες η ΔΕΗ, συναισθανόμενη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των αγροτών και λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, ανακοίνωσε πως “όλοι οι αγροτικοί πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, με την καταβολή προκαταβολής του 15% ή 20% της οφειλής τους στη ΔΕΗ και αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού σε έως 18 ή 24 δόσεις, αντίστοιχα. Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περί τους 30.000 αγρότες, καθώς τόσοι υπολογίζονται ότι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Χρήστος Κέλλας είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα και Λαρισαίους συνεταιριστές και παραγωγούς στο ΥΠΑΑΤ, στις 12 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γ. Καρακούση.

Ο Χρ. Κέλλας

Μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Κ. Σκρέκα και της ΔΕΗ, ο Χρ. Κέλλας δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ηγεσίες του ΥΠΑΑΤ και της ΔΕΗ για την απόφαση ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των αγροτών στην Επιχείρηση, σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για τις αγροτικές καλλιέργειες. Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη. Είχα αναδείξει εγκαίρως το ζήτημα των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ ως προς τη διακοπή της σύνδεσης σε αγροτικές γεωτρήσεις των οποίων η σύμβαση είχε καταγγελθεί, λόγω οφειλών προς την Επιχείρηση. Τόνισα τις ιδιομορφίες του θέματος και το μεγάλο κόστος του αγροτικού ρεύματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει με συνέπεια την αγροτική παραγωγή, απαλλάσσοντας τους αγρότες από έναν μόνιμο πονοκέφαλο και δίνοντας τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να δουλέψουν απρόσκοπτα στη γη τους. Συνεχίζουμε μαζί και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε».

Previous ArticleNext Article