Λάρισα

Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Γυναικών νομού Λάρισας

Ο Σύλλογος Γυναικών Νομού Λάρισας Άλκηστις είναι ένας νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος με ποικίλες δράσεις, που σκοπό έχει την ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας, καθώς και την επιμόρφωση και ψυχαγωγία των μελών του με ποικίλες δραστηριότητες. Θέατρο, φωτογραφία, περιβάλλον, παράδοση, είναι κάποιες από τις θεματικές που θα ασχοληθούν τα μέλη του συλλόγου, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε φορέα πολιτισμού που θα αγκαλιάσει τις γυναίκες απ’ όλο το νομό.
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση-εκδήλωση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την   Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8μ.μ στο θέατρο ΟΥΗΛ Λάρισας με μία παράσταση για την ιστορία της μυθικής Άλκηστις και του συζύγου της Άδμητου.
Ο Άκυς Μητσούλης έχει συνθέσει μία performance αφιερωμένη στη θέση αλλά και στη δύναμη της γυναίκας. Από την Άλκηστη του Ευρυπίδη μέχρι τη φόνισσα του Παπαδιαμάντη, κάνοντας στάση στην παράδοση του Πόντου και καταλήγοντας στο σήμερα, παρουσιάζεται η γυναίκα. Η γυναίκα ως κορίτσι, μητέρα, η γυναίκα που φέρνει ζωή ενώ στερείται τη δική της. Η γυναίκα που αναδεικνύει πάντα τον αλτρουισμό της, την αυτοθυσία, αλλά και τη θαυμαστή ικανότητα να αναγεννάται, όπως ακριβώς η ηρωίδα της παράστασης, αλλά και αυτή που στάθηκε έμπνευση για να δημιουργηθεί και ονομαστεί ένας σύλλογος γυναικών, η Άλκηστις !!
Συντελεστές της παράστασης:

Θεατρική σύνθεση – σκηνοθεσία Άκυς Μητσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη – μουσική επιμέλεια Πατρούλα Χριστοδούλου

Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Γιοβάνη

Κιθάρα: Βασίλης Μουρμούρας

Τραγούδι: Σταυρούλα Μπόζαρλη

Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

Ποντιακή Απαγγελία: Στάθης Κατσίδης

Σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων Λάρισας ΄΄Ο ΠΟΝΤΟΣ΄΄

Ποντιακή Λύρα: Γιάννης Παπαδόπουλος

Νταούλι: Ανέστης Κουτσιούκης

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι: Νίκη Φασούλα, Ιωάννα Δημάκη, Μάγδα Καζαντζή, Δέσποινα Κρικέλη, Νεκτάριος Πετρενίτης, Γιώργος Μπόζαρλης, Κώστας Καραμούζας και τα παιδιά Ειρήνη Γιακούλα, Χρήστος Αγοραστός, Σέργιος Αγοραστός

Ψιμυθιολόγος: Εύη Τέγου, Ζωή Νίκου, Χρυσάνθη Νταφοπούλου, Εύα Σταβάρα

Επιμέλεια χτενισμάτων: Έλενα Καψάλη

Επιμέλεια Κουστουμιών: Κάρμεν Γιώτα

Η παραπάνω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών.

unnamed

 

Previous ArticleNext Article