Ελασσόνα

“Θα είμαστε απόντες. Η δημ. αρχή Ευαγγέλου εξυπηρετεί την απρόσκοπτη προπαγάνδιση των θέσεών της

ΑΒΡΑΝΑΣ 2

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ελασσόνας για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες εντός και εκτός δημοτικών συμβουλίων μιας «οξείας» αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς του κ. Πασχόπουλου και κυρίως του κ. Βαρνά απέναντι στη δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου, που βέβαια φέρει την πρώτη και κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει όλο και περισσότερα τοπικά βάρη στη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών νοικοκυριών της περιοχής μας.

Ο καυγάς όμως γίνεται για το πάπλωμα και τέτοιου είδους αντιπαράθεση για τις διαδικασίες, τις αναθέσεις έργων, και τους ειδικούς συμβούλους, περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά βοηθάει για να κατανοηθεί η αιτία των λαϊκών προβλημάτων.

Στην ουσία του πράγματος οι «αντιμαχόμενες» πλευρές συμφωνούν σε όλα: Δήμος που θα λειτουργεί στα όρια των αντοχών της οικονομίας του κράτους, ανταποδοτικότητα (αν δεν πληρώσεις δεν μπορεί να σου παρέχεται τίποτα), τοπική φορολογία, ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση δομών και υπηρεσιών. Που διαφωνούν; Στα ζητήματα της διαχείρισης και το ρίχνουν στην ηθικολογία για να εγκλωβίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε αδιέξοδα μονοπάτια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής.

Η επιλογή της δημοτικής αρχής του κ. Ευαγγέλου να θέσει όρους για τη διαδικασία που ξεπερνούν τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εξυπηρετεί τη δικιά του όσο γίνεται απρόσκοπτη προπαγάνδιση των θέσεων του που θα συνεπικουρείται από το κατάλληλο ακροατήριο. Και ταυτόχρονα δίνει πάτημα στους υπόλοιπους αντιπολιτευόμενους συνδυασμούς να σηκώσουν ξανά τη σημαία της κάλπικης αντιπαράθεσης με τελικό αποτέλεσμα να μη συζητάει ο λαϊκός κόσμος τα προβλήματα της καθημερινότητας, την οργάνωση του αγώνα του και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Previous ArticleNext Article