Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής: 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ελασσόνας

Την έδρα του ΕΚΑΒ στη Λάρισα επισκέφθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννη Γούλα, την γεν. γραμματέα Ακριβή Σαράφη όπως επίσης και με εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της επαφής προέκυψε ότι η περιοχή της Ελασσόνας έχει κάλυψη επί 24ωρου βάσεως από ασθενοφόρο και πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Ο κ. Παιδής επισήμανε ότι αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, όμως υπογράμμισε την ανάγκη να διατεθεί και δεύτερο ασθενοφόρο για την πλήρη κάλυψη της περιοχής. Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε επισημαίνοντας πως στο ενδεχόμενο κατά το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο επείγοντα περιστατικά στην Ελασσόνα, τότε για το δεύτερο εξ αυτών θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από άλλο σημείο του νομού (κυρίως από τη Λάρισα). Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι σαφές ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Ο Θανάσης Παιδής ζήτησε η παρουσία του δεύτερου ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση να καλυφθεί είτε μέσω του ΕΚΑΒ, είτε μέσω της ενίσχυσης με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας. Άλλωστε, είναι γνωστές οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα Κέντρα Υγείας του νομού, κατάσταση που οδηγεί σε κάλυψη των αναγκών από το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση του ΕΚΑΒ  με νέους εργαζόμενους, καθώς ο φορέας παραμένει υποστελεχωμένος.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – μέσω ΕΣΠΑ – έχει παραδώσει 12 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας. Συνάμα, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστος με απόφασή του έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια 13 ασθενοφόρων και Κινητών Μονάδων (10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4 x 4 και 2 Κινητών Μονάδων) για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ήταν και παραμένει η προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article