Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής στον Δρυμό για την ανάπτυξη του Παραπέντε στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας

Στον Δρυμό Ελασσόνας κοντά στα μέλη του Αεραθλητικού Συλλόγου Ολύμπου Ελασσόνας (Α.Σ.Ο.ΕΛ.) βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου είχε μακρά συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του Παραπέντε στην περιοχή της Ελασσόνας.

Ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου αθλήματος ο Θανάσης  Παιδής, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό το Πανελλήνιο Κύπελλο Αλεξίπτωτου Πλαγιάς, το οποίο θα διεξαχθεί – μετά από χρόνια – στην Τουρτοφωλιά Ολύμπου τον Μάιο του 2020. Ο κ. Παιδής επισήμανε πως αποτελεί άμεση ανάγκη η βελτίωση της πρόσβασης, όπως και των υποδομών στον χώρο απογειώσεων της Τουρτοφωλιάς .

Παράλληλα, θα πρέπει να εξεταστεί η δημιουργία προπονητικού χώρου στην περιοχή του Δρυμού Ελασσόνας, καθώς ενδείκνυται τόσο για την προετοιμασία αθλητών, όσο και για το ξεκίνημα των αρχάριων αθλητών .

Μεταξύ των σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή του Δρυμού  είναι η εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται κοντά στην Ελασσόνα, όπως επίσης η ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους αθλητές που οφείλεται σε παράγοντες όπως το υψόμετρο, το ανάγλυφο, η απουσία καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος , ενώ υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη χρονική διάρκεια παραμονής στον αέρα.. Συνάμα είναι εφικτός ο συνδυασμός με παράλληλες δράσεις που μπορούν να έχουν τα μέλη των οικογενειών που συνοδεύουν τους αθλητές και οι οποίες μπορούν να γίνουν στην Ελασσόνα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι του χωριού έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη  θέρμη την προσπάθεια και για αυτό το λόγο παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος του χωριού κος Γκαντούνας Ιωάννης και ο αρχηγός της ομάδας κος Ζιώγας Γεώργιος.

«Το Παραπέντε αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τουριστική και ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής της Ελασσόνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θανάσης  Παιδής και πρόσθεσε πως «ένα από τα κορυφαία σημεία στον κόσμο αποτελεί αδιαμφισβήτητα η Τουρτοφωλιά Καλυβίων, η οποία σε συνδυασμό με τα πεδία του Δρυμού  Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης δημιουργούν μοναδικές συνθήκες για τους αθλητές του Παραπέντε και μπορούν να κάνουν την περιοχή μας παγκόσμιο προορισμό» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article