Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής: Πάντα κοντά στον Σύλλογο Απανταχού Απόδημων Σκαμνιωτών

Στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Απόδημων Σκαμνιωτών παρευρέθηκε ο Θανάσης Παιδής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το οποίο βελτιώνεται η πρόσβαση στο χωριό Σκαμνιά, καθώς ενισχύεται η ασφάλεια και μειώνεται ο χρόνος. Πρόκειται για την αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς, με την παρέμβαση να έχει προϋπολογισμό 1.460.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Θανάσης Παιδής στήριξε το αίτημα που διατυπώθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση του Συλλόγου Απανταχού Απόδημων Σκαμνιωτών και αφορά στη μελέτη για συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπως επίσης και στην εκκλησία της Παναγίας. Πρόκειται για δύο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, καθώς οι δύο εκκλησίες έχουν αγιογραφίες που χρονολογούνται από το 1410.

Στη συνέχεια ο κ. Παιδής ευχήθηκε καλή πορεία στο νεοεκλεγέν συμβούλιο του Συλλόγου και στην πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αφεντία Μουγδή, ενώ τόνισε ότι ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών είναι ένας από του πιο δραστήριους, καθώς φροντίζει για την προβολή της ομορφιάς, της ιστορίας και της παράδοσης της ιστορικής Σκαμνιάς. Συνάμα, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξαιρετική συνεργασία με όλους τους Συλλόγους θέτοντας ως πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας.

Τέλος, συνεχάρη την χοροδιδάσκαλο κ. Ελένη Φλίκα για την εξαιρετική δουλειά που κάνει μεταφέροντας στις νεότερες γενιές – και όχι μόνο – την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. «Σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες διατήρησης της παράδοσης θα είμαστε πάντα κοντά» επισήμανε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article