Λάρισα

Θανάσης Παιδής: Να υπάρχει ιατρική κάλυψη σε όλα τα χωριά το καλοκαίρι

Την ανάγκη για την κατά το δυνατόν πληρέστερη ιατρική κάλυψη των χωριών της περιοχής Ελασσόνας έθεσε ο Θανάσης Παιδής στον Ηλία Τσιαούση, υποδιοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας – αρμόδιο για θέματα Κέντρων Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν στην έδρα της 5ης ΥΠΕ.

Αυτή η αναγκαιότητα έχει αποκτήσει άλλη διάσταση μετά την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών. Πλέον εκτιμάται ότι κατά τους προσεχείς θερινούς μήνες πολλοί είναι οι συμπατριώτες που θα επιλέξουν τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής τους ώστε να περάσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τις διακοπές. Αυτό θα γίνει, καθώς το περιβάλλον στα χωριά της Ελασσόνας προφέρει πολλές δυνατότητες να πάνω από όλα  είναι οικείο και ασφαλές, με αποτέλεσμα ορεινές  περιοχές όπως το Λιβάδι, η Βερδικούσια, η Κρανιά , το Σαραντάπορο , το Μεγ. Ελευθεροχώρι   κ.α. να αποτελέσουν πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Με δεδομένο ότι πολλά είναι τα παιδιά που πρόκειται να βρεθούν στα χωριά καθίσταται απαραίτητος ο έγκαιρος σχεδιασμός ώστε η ιατρική κάλυψη, ειδικά στις μεγάλες Δημοτικές Κοινότητες, να είναι πλήρης και σε καθημερινή βάση.

Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, οι εργαζόμενοι  του οποίου κάνουν  εξαιρετική δουλειά ,  μαζί με τα Περιφερειακά Ιατρεία της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα με  προσωπικό, διαθέτοντας τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε όσους τις έχουν άμεση ανάγκη.

Παράλληλα, στον συνολικό σχεδιασμό σημαντικός είναι ο ρόλος του ΕΚΑΒ. Ο Θανάσης Παιδής με παλαιότερη παρέμβασή του είχε αναδείξει την ανάγκη για την πλήρη κάλυψη της περιοχής να βρίσκονται σε 24ωρη υπηρεσία δύο ασθενοφόρα. Αυτό, κρίνεται απαραίτητο καθώς σε ενδεχόμενο κατά το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο επείγοντα περιστατικά στην Ελασσόνα, τότε για το δεύτερο εξ αυτών θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από άλλο σημείο του νομού (κυρίως από τη Λάρισα). Σ’ αυτήν την περίπτωση είναι σαφές ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κατάσταση υγείας του ασθενούς.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής ευχαριστεί τον κ. Τσιαούση  για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν για άλλη μια φορά και  υπογραμμίζει τα εξής: «Η πρόσφατη υγειονομική κρίση απέδειξε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία των πολιτών. Με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται στην εκκίνησή της θα πρέπει να γίνει έγκαιρα όλος ο απαραίτητος σχεδιασμός ώστε η ιατρική κάλυψη να είναι κατά το δυνατόν πληρέστερη στα χωριά, όπως και στις περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, που θα δεχθούν επισκέπτες για τις θερινές διακοπές. Η έλευση μεγάλου αριθμού παιδιών, τα οποία θα διαμένουν κοντά στους συγγενείς τους, επιβάλλει την λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Οφείλουμε να είμαστε πάντα κοντά στους πολίτες για την κάλυψη των αναγκών τους» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article