Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής : Να γίνει ο δρόμος Κοκκινοπηλού – Πέτρας

Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε ο Θανάσης Παιδής ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Κοκκινοπηλού – Πέτρας.

Ο Θανάσης Παιδής απέστειλε επιστολή με την οποία ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ είχε κύκλο επαφών με φορείς, υπηρεσίες, όπως επίσης και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Αττικής «Ο Όλυμπος» με τον οποίο συνεργάζονται για σειρά ζητημάτων, ενώ έχουν θέσει κατ’ επανάληψη και από κοινού το αίτημα για την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεση Κοκκινοπηλού – Πέτρας.

Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Παιδής είχε επαναφέρει δημόσια το θέμα της οδικής σύνδεσης στην ετήσια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, τον περασμένο Ιανουάριο, στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και εκπρόσωποι φορέων της Πιερίας.

Μέσω του δρόμου Κοκκινοπηλού – Πέτρας θα υπάρξει διασύνδεση των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Πιερίας, ενώ αυτό το οδικό δίκτυο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και πύλη εισόδου με κατεύθυνση το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Χιλιάδες επισκέπτες της Πιερίας και ειδικά του αρχαιολογικού χώρου στο Δίον θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής πραγματοποιώντας τον γύρο του ορεινού όγκου. Έτσι θα έρθουν σε επαφή με την Φύση, την Ιστορία, τον Μύθο, γνωρίζοντας πανέμορφες τοποθεσίες και απρόσιτες περιοχές. Συνάμα στη διαδρομή τους βρίσκονται οι παραολύμπιες κοινότητες όπως ο Κοκκινοπηλός, το Πύθιο, τα Καλύβια, η Ολυμπιάδα, ο Σπαρμός, η Κρυόβρυση, η Καρυά από όπου, στη συνέχεια, μπορούν να κατευθυνθούν στις κορυφές του Ολύμπου.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Πλέον έχει φτάσει η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις… Η σύνδεση Κοκκινοπηλού – Πέτρας, που θα σημάνει την διασύνδεση και από την συγκεκριμένη οδό των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Πιερίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Με συνέργειες των τοπικών φορέων και την απαραίτητη πολιτική απόφαση από την πλευρά της Κυβέρνησης οφείλουμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην κατασκευή του δρόμου που είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πύλη ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Όλυμπος, το παγκόσμιο  brand name, το μυθικό βουνό που γνωρίζουν σε κάθε γωνιά του Πλανήτη και το οποίο θα μπορεί να γίνει προσβάσιμο χαρίζοντας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να λάβει σάρκα και οστά ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, όπως και όσων αγαπούν τον Όλυμπο. Δηλώνουμε ότι για την οδική σύνδεση Κοκκινοπηλού – Πέτρας θα δώσουμε όλες τις μάχες που απαιτούνται μέχρι την τελική πραγμάτωση του στόχου. Είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Οφείλουμε από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είμαστε παρόντες, με πρωτοβουλίες και δράσεις, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη του Ολύμπου» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article