Λάρισα

Θανάσης Παιδής: Βελτίωση της πρόσβασης στον Όλυμπο – Ανακατασκευή του κτιρίου στην Τουρτοφωλια

Συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις κατέθεσε ο Θανάσης Παιδής κατά την πρόσφατη συνεδρίαση στην Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το πλαίσιο θέσεων που ανέπτυξε είχε – σε πρώτη φάση – ως κεντρικό θεματικό άξονα την περεταίρω υποστήριξη των δράσεων που αφορούν το Παραπέντε.

Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Θανάσης Παιδής πρότεινε:

  • Τη βελτίωση του δρόμου έως την Τουρτοφωλιά.
  • Την ανακατασκευή του κτιρίου στο χώρο απογειώσεων.
  • Τη δημιουργία βίντεο -trailer που θα αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, του Ολύμπου και το Παραπέντε. Το βίντεο αυτό θα προβάλετε στις αγορές του εξωτερικού με στόχο κυρίως την αγορά της Ασίας.

«Το Παραπέντε είναι μια από τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που ήδη αναπτύσσονται στον Όλυμπο, ενώ η συνέχιση της ανοδικής πορείας σε ότι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών – τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό – δημιουργούν τις προοπτικές ώστε να τονωθεί όλη η γύρω περιοχή. Αυτή ακριβώς η ανάπτυξη, για να επιτευχθεί, έχει ως απαραίτητες προϋποθέσεις τη συνέχιση των ενεργειών, οι οποίες αφενός θα διευκολύνουν την πρόσβαση και αφετέρου θα προβάλλουν τον Όλυμπο ως αυτό που πραγματικά είναι… Το ιδανικό πεδίο για να μπορέσει ο αθλητής να ασχοληθεί με το Παραπέντε. Βάζουμε στόχους που είναι υλοποιήσιμοι  και προχωράμε βήμα βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις που είναι εφικτές να πραγματοποιηθούν και αφορούν το μυθικό βουνό του Ολύμπου» τόνισε ο Θανάσης Παιδής.

 

 

Previous ArticleNext Article