Λάρισα

Η τοποθέτηση της Βαγενά στην Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση οργανώθηκε χθες Δευτέρα 4 Μαΐου με πρωτοβουλία της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  με τα Επιμελητήρια της Λάρισας. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κύριοι Νίκος Παππάς βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Nίκος Σκορίνης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι Βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης καθώς και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λάρισας κύριοι Σωτήρης Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Ζωή Ακριβούλη Μέλος Δ.Σ., Πρόεδρος Τμ. Υπηρεσιών, μέλος ΚΕΑ,  Νίκος Παπαγεωργίου Πρόεδρος ΤΕΕ-Τμ. Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας, Ηλίας Κοτσιμπογεώργος Πρόεδρος ΟΕΕ-7ο Περ. Τμ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Δημήτρης Ντογκούλης Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

Επίσης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας οι Πέτρος Παπαγεωργίου Συντονιστής Νομ. Επιτροπής Λάρισας, Τέλης Ανδρέου Συντονιστής Τμ. Μικρομεσαίων και Γιώργος Γκόγκος, Συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Τα όσα ακούστηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων, ήταν πολύ ενδιαφέροντα και όλες οι απόψεις σύγκλιναν στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, αυτός άλλωστε είναι ο βασικός στόχος του οικονομικού προγράμματος με τίτλο “Μένουμε Όρθιοι” που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ως συνέπεια της πανδημίας. Η παρέμβαση της κας Βαγενά εστιάστηκε στο γεγονός ότι, ευτυχώς, όπως επισήμαναν και άλλοι συνομιλητές, η οικονομία της δικής μας περιοχής δεν στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και γι’ αυτό οι επιπτώσεις δε θα είναι τόσο τραγικές όσο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι αναδεικνύεται ακόμα μια φορά πόσο σημαντικός είναι ο πρωτογενής τομέας και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν.  Δηλαδή οι αγρότες, αυτοί που τόσο συχνά αφήνονται στην τύχη τους και που η εργασία τους είναι η βάση για την επιβίωση όλων μας. Επίσης η κα Βαγενά τόνισε κάτι που ειπώθηκε και από τον Μάριο Σεντένο Πορτογάλο Υπ. Οικονομικών, πρόεδρο του Eurogroup και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε δηλώσεις του, ότι η οποιαδήποτε ενίσχυση που θα δοθεί σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και κατά συνέπεια στους πολίτες τους θα πρέπει να έχει τη μορφή επιχορήγησης και όχι δανείου. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο για την πραγματική και δίκαιη ανάταξη της οικονομίας.

Previous ArticleNext Article