Λάρισα

Η Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση Tournatur 2016 στο Ντίσελντορφ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής που υλοποιεί  για το έτος 2016, συμμετείχε για τρίτη χρονιά στην τουριστική έκθεση TourNatur 2016, που πραγματοποιήθηκε  στο Ντίσελντορφ το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2016. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση στο τομέα του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Τουρισμού στη Γερμανία και προσελκύει επισκέπτες που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, οι οποίες συνδυάζουν διακοπές με δραστηριότητες στη φύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο Γερμανούς δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία, ενώ ένας περίπου στους δέκα Γερμανούς δηλώνει ότι ασχολείται συστηματικά με αυτήν.

 

Η TourNatur συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από την γύρω περιοχή, καθώς και από γειτονικές χώρες, όπως το Βέλγιο και την Ολλανδία. Φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 260 εκθέτες με σχεδόν 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς. Στη διοργάνωση αυτή η χώρα μας είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή (24 εκθέτες) μετά τη Γερμανία (154 εκθέτες), ενώ την τρίτη θέση είχε η Αυστρία με 17 εκθέτες. Στην ελληνική συμμετοχή πήραν μέρος οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των στοχευμένων προσπαθειών που καταβάλλει για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, οι οποίες παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στη γερμανική αγορά, συμμετείχε ενεργά στη φετινή διοργάνωση, ενώ συνεργάστηκε και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση του Ολύμπου ως κοινού τουριστικού προορισμού των δύο περιοχών.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Αθανάσιος Παιδής και το στέλεχος των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, κα Ζωή Νασίκα. Την θεσσαλική αποστολή πλαισίωσαν επιχειρηματίες της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες, προβάλλοντας έτσι τις επιχειρήσεις τους μέσα από πακέτα διακοπών που συνδυάζουν μοναδικές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής μας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, το οποίο παρέχει μοναδικές δυνατότητες στον τουρίστα που ενδιαφέρεται για τον τουρισμό βουνού, όπως εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία στον  Όλυμπο, το Πήλιο, στις ορεινές περιοχές Καρδίτσας και Τρικάλων, αλλά και ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, κατάβαση φαραγγιού, καγιάκ, σκι και πολλές άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο Aντιδήμαρχος Ντίσελντορφ, κ. Hans-Georg Lohe, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής κ. Αθανάσιος Παιδής, για τις δυνατότητες προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Θεσσαλία στη γερμανική αγορά.

Ο αντιπεριφερειάρχης αποδεχόμενος πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Hans-Georg Lohe, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο του Ντίσελντορφ μετά το πέρας της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε ο κ. Παιδής με εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή των τουριστικών προορισμών της. Σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε και με εξειδικευμένα περιοδικά του χώρου, όπως το πρώτο σε κυκλοφορία Wandermagazin με την ειδική έκδοση για δραστηριότητες Outdoor, τα περιοδικά Wanderlust, Trekking, καθώς και το περιοδικό της Ομοσπονδίας Περιπατητικών Ενώσεων και Συλλόγων. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επαφή με την κα Liane Jordan, αρμόδια για την Πανευρωπαϊκή πιστοποίηση μονοπατιών, με την οποία συζητήθηκε η άμεση έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης των μονοπατιών της Θεσσαλίας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λάρισας και Μαγνησίας, οι οποίες, εκπροσωπούμενες από τον κ. Τάσο Γούσιο, πραγματοποίησαν παρουσίαση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην οποία προβλήθηκαν το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας ως πύλη εισόδου στη Θεσσαλία, η πρόσβαση στην κορυφή του Ολύμπου από την πλευρά της Λάρισας, τα μονοπάτια του Ολύμπου και όλες οι πεζοπορικές διαδρομές στη Θεσσαλία. Πραγματοποιήθηκαν επίσης όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία στον τομέα του περιπατητικού τουρισμού.

Η δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας TourNatur 2016 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να καθιερωθεί η Θεσσαλία στη συνείδηση του Γερμανού, αλλά και του Ευρωπαίου τουρίστα ως προορισμός, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό του στην τουριστική αγορά, προσελκύοντας επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%cf%86-2

Previous ArticleNext Article