Ελασσόνα

Η παρέμβαση Κατσιαντώνη “άνοιξε το δρόμο” για δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των μαθητών του Νομού Λάρισας

Η άμεση παρέμβαση του Γιώργου Κατσιαντώνη, περί των αρνητικών συνεπειών που θα είχε για τους μαθητές κατά κύριο λόγο, αλλά και τους γονείς και εκπαιδευτικούς η κατάργηση συγκεκριμένων τμημάτων εκπαίδευσης στο 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας , έφερε τη δικαίωση  για το Βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων.

Μέσα σε λίγες μέρες από την ερώτηση του στο Υπουργείο Παιδείας, η απάντηση ήρθε να σταματήσει την ανησυχία όλων, διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη, που ενέκρινε τη λειτουργία των υπό κατάργηση ειδικοτήτων στο συγκεκριμένο σχολείο, ακόμη και με μικρότερο αριθμό μαθητών.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας “τα τμήματα των ειδικοτήτων «Κομμωτικής» του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας και «Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών» του Τομέα Μηχανολογίας της Γ ́ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελασσόνας εγκρίθηκαν με τις υπ’ αριθμ. 1506/3-10-17 και 1573/18-10-17 Υπουργικές Αποφάσεις αντίστοιχα”.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης μετά από προσωπικές επαφές με τους γονείς των μαθητών, και άκρως ευαισθητοποιημένος για το δικαίωμα όλων των παιδιών στο υπέρτατο αγαθό της Παιδείας είχε ζητήσει από τον Κώστα Γαβρόγλου “να προχωρήσει σε αποφάσεις άμεσης ανακούφισης για τους φοιτούντες με κατεπείγουσες διαδικασίες, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν στο αυτονόητο, που είναι οι τάξεις μάθησης και όχι οι καταλήψεις”.

Η λεπτομερής, και με εύστοχα επιχειρήματα παρέμβαση του Βουλευτή Λάρισας, άνοιξε το δρόμο για έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και την ΠΔΕ Θεσσαλίας , και άλλων ολιγομελών τμημάτων εκπαίδευσης σε σχολεία του Νομού Λάρισας που σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού αφορά “12 τμήματα, σύμφωνα με την απόφαση 134644/Δ4/8-8-2017, και 36 τμήματα εγκρίθηκαν κατ ́ εξαίρεση με Υπουργικές Αποφάσεις (1470/20-9-17, 1484/28-9-17, 1506/3-10-17 και 1573/18-10-17)”.

απάντηση1 απάντηση2

Previous ArticleNext Article