Λάρισα

Η ομιλία του Προέδρου του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας Παπαποστόλου Δημήτρη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σήμερα, μετά από σαράντα πέντε (45) χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του  λαϊκού κινήματος.

Ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία και για Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι αναγκαίος σήμερα όσο ποτέ.

Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών  έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, έχουν οδηγήσει κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών .

Οι πολιτικές αυτές πρέπει να αλλάξουν άμεσα, γιατί οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλούνται.

Το Πολυτεχνείο, η εξέγερση του ’73, σε κάθε ιστορικό κύκλο είναι η αιχμή των λαϊκών, δημοκρατικών, κοινωνικών αγώνων,  της αγωνιστικής πρωτοπορίας των νέων, της ενότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.

Ενωμένοι, με την ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο ολοζώντανα, συνεχίζουμε να πορευόμαστε δυναμικά στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας!

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ:

  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Previous ArticleNext Article