Λάρισα

Η ΟΛΥΜΠΟΣ και οι μαραθωνοδρόμοι καθάρισαν τον Πηνειό τρέχοντας

Συνδυάζοντας ιδανικά την άθληση με την προστασία του περιβάλλοντος, πλήθος εθελοντών, με πρώτους του μαραθωνοδρόμους της Λάρισας, έσπευσαν το πρωί του Σαββάτου κάνοντας Plogging, συμβάλλοντας έτσι στον καθαρισμό των όχθεων του Πηνειού από σκουπίδια, σε μια πρωτοβουλία της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων.

To Plogging είναι η νέα τάση στο τρέξιμο. Έρχεται από τη Σουηδία και είναι ένας τέλειος συνδυασμός για άσκηση και προστασία του περιβάλλοντος. Η λέξη Plogging είναι μια σύνθετη λέξη που προέρχεται από τις λέξεις Plocka upp (που σημαίνει μαζεύω από κάτω) και Jogging. Tρέχεις και όπου συναντάς σκουπίδι σκύβεις και το μαζεύεις. Καις περισσότερες θερμίδες και καθαρίζεις το τόπο σου..

Έτσι λοιπόν ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Λάρισας αλλά και οι βετεράνοι μαραθωνοδρόμοι της πόλης ανέλαβαν τον καθαρισμό των δύο όχθεων του Πηνειού κάνοντας Plogging. Η συγκεκριμένη μέθοδος υιοθετείται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε δράση του είδους, ενώ η παρόχθια απόσταση που καλύφθηκε είναι συνολικά 8 km.

Παράλληλα η δράση είχε ένα ακόμα επίπεδο. Με μισθωμένο συνεργείο της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ, υπό την καθοδήγηση του Δήμου, μαζεύτηκαν σκουπίδια παραπλεύρως του περιφερειακού δρόμου από τα φανάρια του Lidl (Ιωαννίνων) μέχρι την διασταύρωση του καταστήματος της Βιοκαρπέτ στην οδό Φαρσάλων.

O τελικός απολογισμός της συγκομιδής περιελάμβανε πάσης φύσεως απορρίμματα, από καναπέδες μέχρι …τηλεοράσεις, με κυρίαρχο στοιχείο το πλαστικό, πρωτίστως τα μπουκάλια νερού και τα πλαστικά κύπελλα καφέ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα. Ο καθαρισμός επεκτάθηκε και στα δύο παρκινγκ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Η ΟΛΥΜΠΟΣ εφοδίασε όλους τους συμμετέχοντες με μπλουζάκια, γάντια και ειδικές σακούλες, ενώ αυτοκίνητο-ψυγείο της εταιρείας ήταν σταθμευμένο στην πλευρά του Κηποθέατρου προσφέροντας σε όλους προϊόντα της εταιρείας.

 

Previous ArticleNext Article