Ελασσόνα

Η Νεανική Χορωδία “musicArte” Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας στη Λάρισα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Παιδική – Νεανική Χορωδία musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας , η οποία το περασμένο Σάββατο 1η Απριλίου 2017  έλαβε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Λάρισας που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Indonnation” στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΩΛ.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν έξι παιδικές και νεανικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξάνδρεια, Ελασσόνα). 200 περίπου χορωδοί, παιδιά και νέοι, ηλικίας 8-18 ετών, τραγούδησαν και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια (masterclasses) που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ. Διδάσκοντες στα μουσικά εργαστήρια ήταν η κ. Νατάσα Αγγελοπούλου από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η κ. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο κ. Δημήτρης Κτιστάκης μαέστρος της “Indonnation” του ΔΩΛ και καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το νεανικό (προχωρημένο) χορωδιακό τμήμα musicArte του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας  κέρδισε κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή του από τους διδάσκοντες μαέστρους κατά τη διάρκεια του μουσικού εργαστηρίου και δέχθηκε με μεγάλη χαρά τις παρατηρήσεις τους για την βελτίωσή του. Επίσης ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης μετά τη «γνωριμία» του με τα παιδιά, υποσχέθηκε μελλοντικά  να επισκεφθεί και να διδάξει τη χορωδία κατά τη διάρκεια πρόβας.

Στη συναυλία που ακολούθησε, η χορωδία του Μουσικού συλλόγου Ελασσόνας  ερμήνευσε ένα ευχάριστο και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών σε τρίφωνη επεξεργασία και κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στην κατάμεστη αίθουσα του ωδείου. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

2017 04 01 musicarte LARISA DOL (4)

2017 04 april 01 musicarte DOL (1)

Previous ArticleNext Article