Λάρισα

“Η αλήθεια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο”

Τέτοιον καταιγισμό ψεύδους, κύριοι της Ν.Δ., μόνο μια φορά ακόμη έχει ζήσει η ανθρωπότητα, σε μια πολύ μαύρη εποχή…

Αφού καταφέρατε και διαλύσατε τα ασφαλιστικά ταμεία, πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις, καταβαραθρώσατε τους μισθούς, φτάσατε την ανεργία στο 28% και διαλύσατε κάθε ίχνος εργασιακών σχέσεων, καταστρέψατε τους μικρομεσαίους και κάθε προσπάθεια υγιούς επιχειρηματικότητας υπέρ μιας κρατικοδίαιτης κάστας ημετέρων, έρχεστε σήμερα νομίζοντας πως η κοινωνία έχει πάθει αμνησία και προσπαθείτε με ασύστολα ψεύδη να κάνετε αντιπολίτευση.

Ένα από τα τελευταία ψέματά σας αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία.

Διατείνεστε ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ σε ένα τρίμηνο και οι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ωστόσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει.

Αποσιωπάτε πως από το σύνολο των 1.392.138 οφειλετών στα πρώην ταμεία που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ, οι 1.095.606 (ποσοστό 78,6%) δημιούργησαν οφειλές πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 15.816 ασφαλισμένοι δημιούργησαν για πρώτη φορά οφειλές ύψους 26.142.777 ευρώ. Δηλαδή μόλις το 0,08% επί του συνόλου.

Ε όχι και να κουνάτε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα των δικών σας κυβερνήσεων!

Ξεχνάτε φυσικά να αναφέρετε τη «φοβερή επιτυχία» του νόμου Δένδια, στον οποίο εντάχθηκαν μόλις 3 επιχειρήσεις! Αυτά τα προβλήματα, μεταξύ πολλών άλλων, ήλθε να θεραπεύσει η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος Ιούνη 2018, με το νέο νόμο, να έχουν ενταχθεί  175 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει, όσα ψεύδη και να επιστρατεύσετε, κύριοι  της Ν.Δ.»…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Previous ArticleNext Article