Ελασσόνα

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών παρουσιάζει το έργο του Θωμά Βελισσάρη “Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ”.

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών και το Θέατρο “Εταιρότητα” παρουσιάζουν το έργο του Θωμά Βελισσάρη “Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ”.

Πρόκειται για ένα νεοελληνικό έργο που γράφτηκε στην διάρκεια ενός Studio υποκριτικής με νέους απόφοιτους Δραματικών Σχολών, οι οποίοι είναι και μέλη της ομάδας καλλιτεχνών “Θέατρο Εταιρότητα”.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Ευστράτιου, ενός νεοέλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, που πια μετρά τις τελευταίες ώρες ζωής. Ο Ευστράτιος, μεγαλωμένος στην Βροντού, ένα χωριό της Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου, παίρνει την απόφαση να αποκηρύξει το παρελθόν του και να διαγράψει την ιστορία του, όταν έφηβος εγκαταλείπει οριστικά τον τόπο του για να αναμετρηθεί φιλόδοξα με τη ζωή. Όταν η κόρη του Σωσάννα, σε μια προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού, ζητήσει απαντήσεις για το άγνωστο παρελθόν του πατέρα της, τότε θα ξεκινήσει ένα ταξίδι, χωρικό και χρονικό, στις πιο παλιές και ανομολόγητες μνήμες. Η Σωσάννα, με μόνη πληροφορία το όνομα της γενέτειρας του πατέρα της, φτάνει στην Βροντού. Εκεί συνδιαλέγεται με όλες τις φωτεινές και σκοτεινές πτυχές, που χάραξαν το δρόμο του Ευστράτιου. Τα μεγάλα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτό το οδοιπορικό, θα προκύψουν μέσα από έναν σκηνικό διάλογο με τον «χορό», ένα σύνολο ανθρώπων του χωριού, που καταθέτουν προσωπικές μαρτυρίες, σε μια ύστατη προσπάθεια να απεγκλωβιστούν από αυτές. Έτσι, συντίθεται τελικά και η μέχρι τότε ελλιπής φιγούρα του Ευστράτιου, η οποία, σαν σύμβολο πια, θα αδειάσει στον επιθανάτιό της ρόγχο από λέξεις, που αναμετρώνται με την εθνική μας ταυτότητα και ιστορία, την γυναικεία φύση και το θρίαμβο της μητρότητας σε μια πατριαρχική κοινωνία, την συγκυρία του έρωτα, τη συγκυρία της ύπαρξης, τα όρια πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θεάτρου, μια κβαντική και φιλοσοφική θεώρηση, στην οποία χρόνος δεν υπάρχει παρά μόνο ανθρώπινη ανάγκη.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Αλεξανδρίδου Μαρία, Αρουτζίδου Μαρία, Καβαλίκα Ευτυχία, Καραγεώργου Μάρω, Κουστολίδης Δημήτρης, Μάγειρος Βαγγέλης, Παντελίδου Έλενα, Παππά Ναταλία-Λυδία, Χατζηγεωργίου Κώστας

Στο πλαίσιο της παράστασης θα απαγγελθούν ποιήματα αφιερωμένα στην ημέρα της μητέρας, από τις παιδικές ομάδες της Ακαδημίας.

Καλούμε όλα τα μέλη, φίλους, υποστηρικτές της Ακαδημίας καθώς και όσους αγαπούν το ποιοτικό θέατρο να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017 – Ώρα 20.00
Πνευματικό Κέντρο “Βασίλειος Φαρμάκης” – Ελασσόνα
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

Previous ArticleNext Article