Ελασσόνα

Ζωντανές οι μνήμες της γενοκτονίας

Συγκίνηση και μνήμες για τη γενοκτονία και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους στο επετειακό Μνημόσυνο που τελέσθηκε στην Ελασσόνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Δήμου Ελασσόνας, που επαναδραστηριοποιήθηκε πρόσφατα.

Στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, παρουσία δεκάδων Ελασσονιτών με ρίζες από τη Μικρά Ασία, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο αρχιμανδρίτης – προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού π. Βησσαρίων Καραλάσκος τέλεσε το επετειακό Μνημόσυνο τονίζοντας πως ” η γη της Μικρασίας είναι ζωντανή και θα συνεχίσει να είναι ζωντανή ως μνήμη και ως αίσθηση πραγματικής ζωής!».

Τέλος, ο «οικοδεσπότης» Σύλλογος Μικρασιατών προσέφερε καφέ και γλυκίσματα στον υπαίθριο χώρο του ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, «ο Σύλλογος Μικρασιατών του Δήμου Ελασσόνας με συλλογική προσπάθεια θα επιδιώξει να αναδειχθεί και να προβληθεί η πολιτιστική ταυτότητα του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση μνήμης έδωσαν το «παρών»: Οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Αλεξ. Τσιαντέ–Κοντοχρήστου, Αστ. Στούπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Δημ. Αντωνίου, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ελασσόνας και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ασπασία Χατζηβασίλη–Βαλιώτη, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Δήμου Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο πρόεδρος του Π.Ο. Ελασσόνας Άλκης Χατζηβασίλης, μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article