Λάρισα

Ε. Λιακούλη: «Πού το πάνε με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας;»

Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, επαναλαμβάνοντας τα θέματα που ήδη έχει επισημάνει με σειρά επίκαιρων ερωτήσεών της  και τονίζοντας- μεταξύ άλλων – τα εξής:

« Όσοι έχουμε επισταμένα ασχοληθεί με το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, χάσαμε πια την …αθωότητά μας.

Γίναμε από ανυποψίαστοι , υποψιασμένοι!

Δεν είναι δυνατόν, να συνεχίζεται η άκρατη αδιαφορία, αλλά και ο κραταιός παραγοντισμός, την ώρα που η ,ύψιστης σημασίας για τη Λάρισα, υγειονομική δομή, καταρρέει.

Πριν από λίγο καιρό ορίστηκε «προσωρινός διοικητής», ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, που γνωρίζει και υπηρετεί το νοσοκομείο, εδώ και δεκαετίες .

Εγκλωβισμένος σε διαδικασίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, χωρίς διοικητικό συμβούλιο, με έλλειμμα προγραμματισμού δράσης που και μπορούσε και ήθελε ο ίδιος να πραγματοποιήσει, δεν του επιτράπηκε να  προχωρήσει και να δώσει λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν διαμορφωθεί, σοβαρές προτάσεις, για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου.

Η αυτοψία που πραγματοποίησα τον Ιανουάριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ήταν καθοριστική για να υποβάλλω σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Η τραγική κατάσταση κλινικών, η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, οι κενές θέσεις ιατρών, τα έργα που πρέπει να ξεκινήσουν ή να συνεχιστούν, περιγράφηκαν με κάθε λεπτομέρεια στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην τοπική διοίκηση της 5ης ΥΠΕ .

Οι απαντήσεις που δόθηκαν τότε, ήταν η άμεση επέμβαση του υπουργείου για την στήριξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Δεν έγινε τίποτε από αυτά.

Μετά, ήρθε ο κορωνοϊός.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για τη δημόσια υγεία.

Το ΕΣΥ άντεξε, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο άντεξε, παρά την υποβάθμισή του και την πρωτοφανή αδιαφορία χρόνων .

Κινδυνεύει όμως  τώρα πραγματικά και κινδυνεύει σοβαρά.

Η έλλειψη ΔΣ δεν του επιτρέπει να εγκρίνει το Νέο Οργανισμό του.

Δεν του επιτρέπει να πάρει νομότυπα αποφάσεις και να υποβάλλει προτάσεις .

«Ανοίγει» σήμερα το ΕΣΠΑ για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νοσοκομείο και μπορούν να ενταχθούν  στο πρόγραμμα και δυστυχώς δεν μπορεί να υποβάλλει νομότυπα προτάσεις.

Καταθέτω ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, με τα θέματα που βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα

Το ΓΝΛ είναι μια κεντροβαρής δομή υγείας στις συνθήκες της πανδημίας, καθώς διαθέτει ΜΕΘ και δυστυχώς, το υπουργείο δεν λύνει τα βασικά διοικητικά θέματα, όπως τη σύσταση του ΔΣ

Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος αυτής της τραγικής καθυστέρησης;

Δεν υπάρχουν κάποιοι κατάλληλοι που θα αναλάβουν θέση συμβούλου στο ΔΣ του νοσοκομείου ή υπάρχουν τόσοι παραγοντισμοί και διαγκωνισμοί, που δεν επιτρέπουν να ληφθεί, η τελική απόφαση ;

Κοντεύει χρόνος από τις εκλογές, περνάμε πανδημία και ψάχνουμε ακόμη …συμβούλιο στο νοσοκομείο ;

Είμαστε επιτέλους σοβαροί ;»

 

 

Previous ArticleNext Article