Λάρισα

Ε. Λιακούλη:« Οι μουσικοί είναι σε «επαγγελματική καραντίνα» και εκπέμπουν SOS

Ερώτηση προς τους  Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού-Αθλητισμού, κατέθεσε  η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών, ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία τη στήριξή τους, καθώς έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, αλλά και από τη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, που θέτει πλέον θέμα επιβίωσής τους.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λάρισας,  τονίζει :

«Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στο πλήθος των επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας, τα θλιβερά πρωτεία έχουν οι επαγγελματίες μουσικοί, που εξακολουθούν να υποφέρουν οικονομικά, διότι γι’αυτούς συνεχίζεται η «επαγγελματική καραντίνα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών ζητά άμεσα στήριξη από την πολιτεία και προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν:

  • Την διευκόλυνση απόδοσης επιδομάτων με λιγότερα από τα προβλεπόμενα ένσημα για κάθε χρόνο (15 αντί των απαιτούμενων 50), για τα έτη 2018, 2019, 2020, αλλά και για όσο διαρκέσει η περίοδος της «μετα-καραντίνας».
  • Την απόδοση μηνιαίου βοηθήματος εφεξής και για όσο διαρκέσει ο αποκλεισμός τους από τις συνηθισμένες τους δραστηριότητες.
  • Την απόδοση του εποχικού επιδόματος του 2020 και για το 2021.
  • Το δικαίωμα μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για όλη την περίοδο της κρίσης, όλων όσων χρησιμοποιούν «μπλοκάκι», χωρίς παράλληλη απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Προτείνεται επίσης, δεδομένου ότι κατά τα φαινόμενα φέτος δεν θα υπάρξει πολιτιστικό καλοκαίρι, φεστιβάλ, και κάθε είδους μαζικό πολιτιστικό δρώμενο, τα ήδη εισπραχθέντα από τους δήμους κονδύλια για τον πολιτισμό να διανεμηθούν στους επαγγελματίες των τεχνών, όπως μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ηχολήπτες, εικαστικούς, σκηνοθέτες κ.α., υπό τη μορφή επιταγών για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, από καταστήματα Λάρισας, ώστε να ενισχυθεί και η τοπική οικονομία.

Η Πολιτεία οφείλει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της, προκειμένου να υποστηρίξει και τον εν λόγω κλάδο, από τον οποίο στο ν. Λάρισας ζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ,  περί τις 400 οικογένειες, για τις οποίες τίθεται πλέον ,καθαρά, θέμα επιβίωσης »

 

Previous ArticleNext Article