Λάρισα

Ε. Λιακούλη:« Νίκη Κεραμέως: Μια ‘’καραμπινάτη’’ περίπτωση νεοσυντηρητισμού »

Παρέμβαση για την επιμονή της υπουργού Παιδείας να υποβαθμίσει σκόπιμα και ιδεοληπτικά το

μάθημα της Κοινωνιολογίας, παρά την πανθομολογούμενη συμβολή του στην κατανόηση των

κοινωνικών συστημάτων και της λειτουργίας τους, αλλά και της κοινωνικής συνύπαρξης,

πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής:   

 

«Είναι δύσκολο ν’ απαλλαγεί ο κάθε άνθρωπος από τον αόρατο χορό των γερόντων που τον παρακολουθούνε σ’ όλη του τη ζωή» είχε πει ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης και αυτό «ταιριάζει γάντι» στις συντηρητικότατες επιλογές της Υπουργού Παιδείας, σε σχέση με το νέο Πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

 

Ένα ακόμη θύμα – μεταξύ πολλών άλλων -του «αόρατου χορού των γερόντων» ,στο μυαλό της κ. Κεραμέως, οι Κοινωνικές Επιστήμες.

 

Οι επιστήμες δηλαδή, που θωρακίζουν τη δημοκρατική συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών, από τους ποικιλώνυμους – και εκ νέου αναδυόμενους κινδύνους – του γενικευμένου λαϊκισμού, της άκρατης συνωμοσιολογίας και των καταστροφικών συλλογικών αυταπατών.

 

Ο «αόρατος χορός των γερόντων» ψιθύρισε στο μυαλό της κ. Υπουργού ότι το άκρως απελευθερωτικό μάθημα της Κοινωνιολογίας θα πρέπει να αντικατασταθεί στις Πανελλήνιες από τα Λατινικά (!), ακόμη και για εκείνους τους υποψήφιους που θέλουν να εισαχθούν σε σχολές Κοινωνικών Επιστημών· και η ίδια έπραξε αναλόγως.

 

Ο «αόρατος χορός των γερόντων» ψιθύρισε στο μυαλό της κ. Υπουργού πως οι Κοινωνικές Επιστήμες και η Πολιτική Παιδεία ως μαθήματα της Β’βάθμιας εκπαίδευσηςείναι παρωχημένα, κι ας όλοι γνωρίζουν ότι συμβάλλουν δραματικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στάσεων και αντιλήψεων για την κοινωνική συνύπαρξη και τη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών· και η ίδιαέπραξε αναλόγως.

 

Ο «αόρατος χορός των γερόντων» ψιθύρισε στο μυαλό της κ. Υπουργούπως ακόμη και ηUNESCO, που χαρακτηρίζει τις κοινωνικές επιστήμες ως κομβική δεξαμενή σκέψης με σκοπό την διευκόλυνση των κοινωνικών μετασχηματισμών που καλλιεργούν τις αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι πολιτικά επικίνδυνη· και η ίδια έπραξε αναλόγως.

 

Ο ίδιος «αόρατος χορός των γερόντων» απέφυγε να ψιθυρίσει στο μυαλό της κ. Υπουργού πως το Πολυνομοσχέδιό της είναι εξόχως ιδεοληπτικό, ακραία συντηρητικό και ξεκάθαρα αντι-μεταρρυθμιστικό· και η ίδια δεν έπραξε τίποτα για να το αλλάξει…»

Previous ArticleNext Article