Λάρισα

Ε. Λιακούλη: «Η δυσωδία των αποκαλύψεων, να μην υπονομεύσει τις πολιτικές συναινέσεις »

«Όλες τις μέρες αυτές που συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή της Novartis στην ‘’Αίθουσα Τροπαίων’’ της Βουλής, βλέπουμε μια Δημοκρατία σαν σκιά να προχωρά ρακένδυτη, γλείφοντας τις πληγές της. Βλέπουμε μια Δημοκρατία που ψάχνει να βρει τα ‘’μαγαζιά και τα παραμάγαζα’’, τα «αφεντικά και τους υπαλλήλους τους με τις ατζέντες». Βλέπουμε μια Δημοκρατία που ψάχνει να βρει την ψυχή της», υπογράμμισε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη από το βήμα της Βουλής, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε σχέση με το συζητούμενο σχέδιο νόμου, του οποίου η επεξεργασία ξεκίνησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε να ολοκληρωθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, η βουλευτής Λάρισας τόνισε: «Σήμερα ωστόσο μας δίνεται μια ανάσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της «Αίθουσας των Τροπαίων» δεν ισχύει εδώ. Γιατί εδώ σήμερα αποδεικνύουμε, ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε συναινετικά ως πολιτικό σύστημα και να συνεργαστούμε στοιχειωδώς σε νομοθετικό επίπεδο. Αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να πάρει τη σκυτάλη από το χέρι της προηγούμενης και να βαδίσει στον ίδιο δρόμο, χωρίς να νιώθει απαραίτητα ότι λοξοδρομεί. Αποδεικνύουμε ότι το κράτος μπορεί να έχει μια στοιχειώδη συνέχεια. Αυτό το μήνυμα που εκπέμπουμε σήμερα είναι ένα μήνυμα σημαντικό. Ένα μήνυμα που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τον κακό μας εαυτό και τις αντανακλαστικές πολιτικές μάχες χαρακωμάτων, τις μάχες οπισθοφυλακής…».

Στη συνέχεια, ωστόσο, η Λαρισαία βουλευτής υπενθύμισε ότι και ο ρόλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στα όσα συνιστούν μεταρρυθμιστικές πολιτικές για τη Δικαιοσύνη ήταν κομβικός: «γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που με τις πρωτοβουλίες που πήραν, ιδίως την περίοδο 2009 – 2012, άνοιξαν νέους δρόμους. Το Κίνημά μας ήταν και παραμένει σημαντική μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη του τόπου», συμπλήρωσε εμφατικά.

Παρότι υπήρξε σύμπνοια κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας σε σχέση με το νομοσχέδιο η Ευαγγελία Λιακούλη κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή τροπολογία του Κινήματος, για την προνομιακή κατάταξη εργαζομένων στη διανομή πτωχευτικής περιουσίας, έναντι των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι: «άλλο πράγμα είναι η συναίνεση κι άλλο η ‘’αμοιβαδοποίηση’’ και η πλήρης εξάλειψη των μεταξύ μας αντιθέσεων και διαφορετικών οπτικών. Η τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής είναι τροπολογία ουσίας και θέλουμε να γίνει αποδεκτή παρά τις διαφορετικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Γιατί και σε ό,τι αφορά τη Λάρισα, χειρίστηκα πολλές φορές ως δικηγόρος τέτοιου είδους υποθέσεις και έχουμε εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν πληγεί από αυτή τη διαδικασία, όπως οι εργαζόμενοι στα s/m που δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους ».

Καταλήγοντας η υπογράμμισε πως σχεδόν αναπόφευκτα, σε κάθε δίκη όπου διάδικος είναι το ελληνικό δημόσιο, αυτό αντιμετωπίζεται προνομιακά και αυτό πρέπει τώρα να τελειώσει, διότι δεν συνάδει με την ισότητα που επιβάλλει η δημοκρατία μας.

 

Ακολουθεί το σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=nMZEE-nl2fc

Previous ArticleNext Article