Λάρισα

Ε.Λιακούλη: «Διπλό όφελος από την ένταξη τριτέκνων- πολυτέκνων, στον κοινωνικό τουρισμό»

Ερώτημα υπέβαλε στους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, η

βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας ειδική μέριμνα για

τους πολύτεκνους, με ειδική ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού,  τονίζοντας τα εξής:

 «Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, η πολυσυζητημένη δημογραφική κρίση που επί δεκαετίες συλλογικά διαπιστώνουμε, τοποθετεί την Ελλάδα στην 5η θέση των πιο γερασμένων χωρών  του κόσμου, με την επίσημη Πολιτεία διαχρονικά … να «τρέχει» ασθμαίνουσα, πίσω από τις εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστω και συμβολικής ενίσχυσης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας εντάσσεται και πρόσφατο πλαίσιο διεκδίκησης της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), που περιλαμβάνει συγκεκριμένα και άμεσα υλοποιήσιμα αιτήματα και προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η έκκληση της Ομοσπονδίας αφορά την επέκταση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών στις παροχές του και δη, χωρίς κριτήριο εισοδήματος  ή με κριτήριο εισοδήματος, πάνω από τις 45.000 ευρώ.

Επίσης,  η κατάργηση του περιορισμού χρήσης ανά διετία των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού, από τις τρίτεκνες οικογένειες και η πρόταση ενίσχυσης του Εσωτερικού Τουρισμού μέσω επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ τουριστικών προγραμμάτων, τα οποία θα επικεντρώνονται στις πολύτεκνες οικογένειες , παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Σύνταγμα της χώρας, με πολύ συγκεκριμένες διατάξεις του(παρ.1 και 2 του Άρθρ. 21),θεωρεί αναμφισβήτητο χρέος της Πολιτείας την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, αίτημα ακόμη επιτακτικότερο σε εποχή πανδημίας και συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης.

Οι πολύτεκνες οικογένειες «σε πείσμα των καιρών» δεν εγκαταλείπουν το όραμα της δημιουργίας μεγάλων οικογενειών, παρά το γεγονός ότι οι ιδιάζουσες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες των τελευταίων μηνών πλήττουν τις πολυμελείς οικογένειες ακόμη περισσότερο.

Με τη σκέψη ότι και η τουριστική κίνηση θα ωφεληθεί σημαντικά με αυτά τα μέτρα εφόσον θα δοθεί η δυνατότητα διακοπών στις τρίτεκνες οικογένειες, κάτι που προς το παρόν φαντάζει «πολυτέλεια» για τις ίδιες, ενώνω τη φωνή μου μαζί τους και ζητώ από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των πολυτέκνων, επιβραβεύοντας στην πράξη πλήθος πολύτεκνων οικογενειών και ενισχύοντας παράλληλα τους επαγγελματίες του τουρισμού στην χώρα μας»

 

Previous ArticleNext Article