Λάρισα

Ευθυμίου: Την πήρε ο άνεμος… της απραξίας τη γαλάζια σημαία στα παράλια της Αγιάς

Έντονη κριτική προς τη δημοτική Αρχή Αγιάς από τον γνωστό επιχειρηματία, Δημήτρη Ευθυμίου, ο οποίος δεν μπορεί να «χωνέψει» πως για ακόμα μία χρονιά τόσα χιλιόμετρα πανέμορφης παραλίας στην Αγιά δεν έχει καμία γαλάζια σημαία σε αντίθεση με τον Δήμο Τεμπών και τα Μεσάγγαλα.

Δείτε τι δήλωσε:

«Τη γαλάζια σημαία στα παράλια του Δήμου Αγιάς την πήραν για άλλη μια χρονιά μακριά τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα των τελευταίων ετών. Καυχιόμαστε ως δημότες μιας περιοχής με πλούσιο φυσικό κάλλος ότι διαθέτουμε μια από τις μεγαλύτερες παραλιακές ακτογραμμές στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά για άλλη μια χρονιά σε μια παραλιακή ζώνη περίπου 50 χλμ όπως είναι του Δήμου Αγιάς βλέπουμε να μην υπάρχει ούτε μια γαλάζια σημαία. Σε αντίθεση μάλιστα με το γειτονικό Δήμο Τεμπών όπου στα Μεσάγγαλλα υπάρχει όχι μια αλλά τρεις.

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ δυο διαφορετικών τρόπων σκέψης για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Από τη μια τα παράλια του Δήμου Αγιάς που ομολογουμένως διαθέτουν ένα απαράμιλλο φυσικό κάλλος χωρίς όμως προγραμματισμό, σχεδιασμό και εντατική δουλειά για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Από την άλλη ο Δήμος Τεμπών επιβραβεύεται για τη δουλειά του με τις τρεις γαλάζιες σημαίες αποκτώντας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στο τουριστικό χάρτη της χώρας.

Πολλοί αναφέρουν ότι η φετινή χρονιά αποτελεί μια ευκαιρία για τα παραλία μας. Θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά είναι καιρός όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με τη διαχείριση αυτού του ελπιδοφόρου «προϊόντος» της περιοχής να συντονίσουν για αρχή της δυνάμεις τους προκειμένου να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι απλές δράσεις που θα μας βάλουν και πάλι στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Και ένα από τα μονοπάτια που οδηγεί σε αυτή τη μεγάλη λεωφόρο του τουρισμού είναι και η γαλάζια σημαία…»

Previous ArticleNext Article