Ελασσόνα

Ευαγγέλου: Η αξιοποίηση του Ολύμπου μπορεί να φέρει την ανάπτυξη

Στο Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας, παρουσία 480 συμμετεχόντων εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, στο πλαίσιο των εργασιών της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Παρουσία του Υφυπουργού κ. Φούχτελ, του Γενικού Προξένου κ. Ομπερμάιερ, του Προέδρου της Ένωσης Δήμων της Βάδην Βυρτεμβέργης, κ. Κέλλε, ο κ. Ευαγγέλου, στο περιθώριο των επίσημων ενημερώσεων, έθεσε το ζήτημα της τουριστικής προβολής και αξιοποίησης του Ολύμπου, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου της Ελασσόνας, «ενός Δήμου που βρίσκεται στη σκιά ενός από τα πλέον μυθικά βουνά στον κόσμο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Ευαγγέλου τόνισε την ανάγκη της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και τεχνικών πρακτικών, ανάμεσα σε αυτοδιοικητικούς φορείς του εξωτερικού και της χώρας μας.

«Η Ελληνογερμανική συνέλευση αφορά μια διαδημοτική ανταλλαγή ως προς συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση προβλημάτων και η παροχή σχετικής υποστήριξης. Αιρετοί και ειδικοί των δυο χωρών, συνεργάζονται με στόχο την μελέτη συγκεκριμένων προβλημάτων και εφαρμογή λύσεων. Είχα την ευκαιρία λοιπόν, μέσα στο πλαίσιο αυτό, να παρουσιάσω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επαρχίας Ελασσόνας, με στόχο την αξιοποίηση του Ολύμπου, κάτι που σημαίνει παραγόμενο πλούτο για ολόκληρη την περιοχή. Αυτές οι ενέργειες, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, που περιμένουμε από την κυβέρνηση, μπορούν να φέρουν, επιτέλους στην Ελασσόνα, λίγο από το φως της ανάπτυξης, που τόσο πολύ έχει ανάγκη να δει. Η δουλειά μας συνεχίζεται», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας.

20171110_134522

20171111_111107

 

Previous ArticleNext Article