Αθλητισμός

Εσθονία – Ελλάδα 0-1 ΤΕΛΙΚΟ – Ο Φορτούνης χάρισε το «διπλό» στη «γαλανόλευκη»

«Με το δεξί» μπήκε η εθνική στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, καθώς με γκολ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της 3ης κατηγορίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καλή εικόνα στο α΄ ημίχρονο, αλλά πιέστηκε στο β΄ μέρος και δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη. Επόμενο ματς για την ελληνική ομάδα, την Τρίτη (11/9, 21:45) στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

Στο Euro 2020 θα προκριθούν μέσω του Nations League τέσσερις ομάδες από τις 24 της τελικής φάσης, ενώ οι υπόλοιπες 20 θα προκριθούν από τους 10 ομίλους των προκριματικών. Στη νέα διοργάνωση συμμετέχουν και οι 55 εθνικές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες (A, B, C, D) βάσει του ranking της UEFA, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, στις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας και μοναδικός της σκοπός είναι η κατάληψη της πρωτιάς και η πρόκριση στο Final Four για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Previous ArticleNext Article