Λάρισα

‘Ερχεται στη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας

100 χρόνια ΚΚΕ: Γράψαμε Ιστορία.   Συνεχίζουμε.   Θα νικήσουμε!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε

Αυτοαπασχολούμενε βιοπαλαιστή, συνταξιούχε,

Σε Καλούμε  να πάρεις μέρος στη  -πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ την Κυριακή 2 Δεκέμβρη και ώρα 1.00 το μεσημέρι στο Κλειστό Γήπεδο της Νεάπολης τέρμα Καρδίτσης με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Μπαλογιάννη  

Το ΚΚΕ ανανεώνει τη δέσμευσή του απέναντι σε σένα, κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών.

Απέναντι στην εργατική τάξη γιατί είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα της.

Απέναντι στους κοινωνικούς συμμάχους που συγκεντρώνει η εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, για την ανατροπή των εκμεταλλευτών μας, για την εργατική εξουσία, τη δική μας εξουσία. Για τη ζωή που μας αξίζει.

Στα 100 χρόνια τιμάμε όλους όσοι και όσες έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας.

Σαν χθες, πριν από έναν αιώνα, από τις 17- 23 Νοέμβρη, πραγματοποιεί το ιδρυτικό του Συνέδριο, ως ΣΕΚΕ, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, μετονομάζεται σε ΚΚΕ.

Γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κατάκτηση, «μικρός ή μεγάλος»  αγώνας, που οι κομμουνιστές να μην έδωσαν ό,τι μπορούσαν για να δει καλύτερες μέρες ο εργαζόμενος λαός.

Αυτό έκανε με τη θεωρία και την πράξη του, σε κάθε συνθήκη, πάντα παρόν, πάντα μπροστά στο κάλεσμα κάθε εποχής.

Τέκνο της ανάγκης, κι ώριμο τέκνο της οργής, από τα πρώτα πρώτα βήματα του, στις δεκαετίες του 1920-1930, για την οργάνωση των εργατικών – λαϊκών διεκδικήσεων, για να μη χύσει ο λαός το αίμα του, για «πουκάμισα αδειανά» , όπως η ιμπεριαλιστική μικρασιατική εκστρατεία, ανυπόταχτη πρωτοπόρα δύναμη στα πέτρινα χρόνια της φασιστικής μεταξικής  δικτατορίας.

Μπροστάρης κι οργανωτής, στην εποποιία της αντίστασης  ενάντια στον ντόπιο και ξένο κατακτητή.  Κόντρα  «ρεαλισμό» της υποταγής στους τότε ισχυρούς, ξένους και ντόπιους κατακτητές. Ηθικά νικητής στην πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας της ταξικής πάλης στη χώρα μας, στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που ενέπνευσε και διαπαιδαγώγησε τον λαό μας. Αυτή η ηρωική πορεία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, στις φυλακές και στις εξορίες, στα χρόνια της παρανομίας, στα σκοτεινά χρόνια της χούντας, μέχρι την κατάκτηση της νομιμότητάς του.

 

Μέσα από αυτή την πορεία το ΚΚΕ κατόρθωσε και άντεξε στη λαίλαπα των ανατροπών, όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το Κρεμλίνο. Επεξεργάστηκε τις αιτίες των ανατροπών με συλλογικό, επιστημονικό τρόπο,  συνδέοντας με το ίδιο κόκκινο νήμα το χθες με το σήμερα, πιο διδαγμένο, πιο έμπειρο.

Με αυτή την ορμή,  μπαίνει στο δεύτερο αιώνα του, ατσαλωμένο, με επεξεργασμένο σύγχρονο Πρόγραμμα, για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του ως επαναστατικής ιδεολογικής – πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης.

Για τη συγκέντρωση δυνάμεων,  με προοπτική την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για να έρθει η εργατική τάξη στο προσκήνιο με τη δική της εξουσία. Από τότε δεν υπάρχει η παραμικρή κατάκτηση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που να μην φέρει την υπογραφή της αταλάντευτης δράσης του ΚΚΕ, που επιβεβαιώνει στην πράξη το ρόλο του Κόμματος ως «εμπροσθοφυλακής των μαζών».

Στηριζόμενο στο σύγχρονο Πρόγραμμά του και στη μαρξιστική – λενινιστική κοσμοθεωρία, θα ενισχύει την ικανότητα και την αντοχή του απέναντι σε κάθε είδους δυσκολίες του εγχώριου και του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων, στην επαναστατική πάλη για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Με πλήρη συνείδηση ότι η περίοδος που ζούμε απαιτεί θυσίες και ανιδιοτέλεια, ιδεολογική και προσωπική αντοχή σε συνθήκες υποχώρησης του κινήματος, κρίσης και αυξημένων προσωπικών, οικογενειακών αναγκών. Με πείσμα και καρτερικότητα παρά την έλλειψη εμφανών αποτελεσμάτων και με επίγνωση της σημασίας της καθημερινής επαναστατικής πολιτικής δράσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,  άνεργοι

Επιδιώκουμε να συζητήσουμε με όλους εσάς που προβληματίζεστε  για όσα ζείτε, που μπορεί στο παρελθόν να κάνατε άλλες πολιτικές επιλογές, να παρασυρθήκατε από τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα διαπιστώνετε την κατάντια του.

Σας δίνουμε το χέρι, έχουμε να συζητήσουμε πολλά, αξιοποιώντας την πείρα σας.

Σας έχουμε εμπιστοσύνη. Στο δρόμο του αγώνα, ξέρουμε ότι θα  διαπιστώσετε πώς ο κρίσιμος δείκτης για όσα ζούμε είναι η δύναμη του ΚΚΕ. Στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στο κοινοβούλιο και στους δήμους.

Νέοι και νέες

Σας απευθυνόμαστε σαν τους αυριανούς αγωνιστές. Ξέρουμε ότι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, να πάτε κόντρα στο ρεύμα.

Σκεφτείτε, ψάξτε, αναζητήστε την αλήθεια. Κόντρα  στις αστικές σειρήνες του τέλους της ιστορίας, του τέλους της πάλης των τάξεων, κόντρα στην αντιδραστικοποίηση του συστήματος που προπαγανδίζει την «παντοδυναμία» του ακριβώς επειδή σπαράζεται από τις αντιθέσεις του.

Με σιγουριά σας λέμε ότι οι ανώριμοι καρποί σίγουρα θα ωριμάσουν, με ετοιμότητα να ανταποκρινόμαστε στις οποιεσδήποτε εξελίξεις και τα γυρίσματα των καιρών.

Με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, η τάξη μας και οι σύμμαχοί της θα  σηκώσουμε την σημαία της ταξικής πάλης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

 

ΛΑΡΙΣΑ 30-11-2017                          Η Τομεακή Επιτροπή  Λάρισας του ΚΚΕ

 

 

Previous ArticleNext Article