Αθλητισμός

ΕΠΣN Λάρισας: «Να ανέβει και ο ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική»

Την άνοδο και του Π.Ο.Ε. στη Γ’ Εθνική κατηγορία ως δευτεραθλητή από το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ζητάει με αίτημά της η διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας.

Δείτε την επιστολή προς την Επιτροπή Πρωταθλημάτων:

«Αξιότιμοι Κύριοι,
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης, αλλά και η χώρα μας, έχει οδηγήσει τα αρμόδια όργανα να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα την προφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων μας, σε όλους τους τομείς.

Από αυτήν την πανδημία και τα επακόλουθά της δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο χώρος του αθλητισμού και δη το αγαπημένο όλων μας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το οποίο η Ε.Π.Ο. αποφάσισε την οριστική διακοπή του, απόφαση απολύτως εμπεριστατωμένη, αλλά από την οποία γεννώνται αδικίες για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα σωματεία για περισσότερο από τα 3/4 του πρωταθλήματος.

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσής μας, το οποίο είχε φτάσει στις 6 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειάς του (χωρίς τις αγωνιστικές των Play Off), ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών με τις δύο πρωτοπόρες ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες δύο θέσεις. Η διακοπή αυτή του πρωταθλήματος βρήκε τον Αετό Μακρυχωρίου να προπορεύεται με έναν βαθμό έναντι του Π.Ο.Ελασσόνας (χωρίς να έχει διεξαχθεί ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας).

Ιδιαίτερη συνθήκη στην παρούσα κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι ο Π.Ο.Ε. κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια επιτυγχάνοντας αφενός μεν να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, αφετέρου δε να έχει φτάσει και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει και σε 3 γύρους στο Κύπελλο Ελλάδος στην αρχή της περιόδου.

Εξαιτίας όλων των ανωτέρω δεδομένων αιτούμεθα να επιτραπεί στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας – ως την 3η μεγαλύτερη Ένωση πανελληνίως (με 1 ομάδα στη SuperLeague, 1 ομάδα στη SuperLeague 2, 2 ομάδες στη Γ’ Εθνική και 84 ενεργά σωματεία στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα την ποδοσφαιρική χρονιά 2019-2020) – να προβιβάσει και τον δευτεραθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική για την ποδοσφαιρική χρονιά 2020-2021.

Θεωρούμε ότι το ως άνω αίτημά μας αιτιολογείται τόσο από τη δυναμική της Ένωσης μας όσο και από την ιστορία και την πορεία του Π.Ο.Ε. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και αναμένουμε τη θετική εξέλιξη του αιτήματός μας».

Previous ArticleNext Article