Λάρισα

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τους συνοδούς μαθητικών δρομολογίων

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
κ. Κώστα Αγοραστό

Από την διακήρυξη των μαθητικών δρομολογίων που αναλαμβάνει να εκτελέσει ως ανάδοχος το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν, Λάρισας, καθορίζονται μια σειρά διαδρομές για τις οποίες προβλέπεται η ύπαρξη συνοδών κατά την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ελευθεραί προς 18ο Δ.Σ Λάρισας
Ελευθέριο, προς 2ο Δ.Σ Πλατυκάμπου
Τσαπουρνιά-Φαρμάκη-Μηλέα-Γεράνεια, προς Δ.Σ Λυκουδίου
Βαλανίδα-Κεφαλόβρυσο, προς Δ.Σ Ελασσόνας
Αγ. Γεώργιος-Ανωχώρι-Κατωχώρι-Βασιλί-Λόφος, προς Νηπιαγωγείο και Δ.Σ Ευυδρίου

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, ως ανάδοχος μεταφορέας που έχει την πλήρη ευθύνη της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων καθώς και πολλών άλλων και συγχρόνως την ευθύνη ορισμού συνοδών, συνεχίζει έπειτα και από την περσινή χρονιά να εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια χωρίς την ύπαρξη συνοδών.
Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, υπάρχουν πολλά και έντονα παράπονα πολλών οδηγών, οι οποίοι ζητούν την επίλυση του προβλήματος αυτού.
Σε δρομολόγιο από Ναρθάκι – Δίλοφο – Αχίλλειο, προς το 1ο Δ.Σ Φαρσάλων, ενώ από την διακήρυξη απαγορεύεται η ύπαρξη τρίτων κατά την μεταφορά μαθητών, ηλικιωμένος επιβάτης έσπρωξε μαθήτριες δημοτικού για να καθίσει μαζί τους με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί με τον οδηγό, οι γονείς που ενημερώθηκαν αναστατώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, ενώ ο ηλικιωμένος επιβάτης, υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού στο Α.Τ Φαρσάλων.
Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν στα περισσότερα μαθητικά δρομολόγια, όπου μικροί μαθητές και μαθήτριες μεταφέρονται μαζί με άλλους επιβάτες.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάχρης:
1. Αφού στην διακήρυξη για τα μαθητικά δρομολόγια Περιφέρειας Θεσσαλίας, προβλέπεται συγκεκριμένο κονδύλιο για τους συνοδούς, για όλη τη σχολική χρονιά, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι σε πολλά μαθητικά δρομολόγια;
2. Ποιος φέρνει την ευθύνη αν κάποιος μαθητής-τρια τραυματισθεί κατά την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων χωρίς συνοδό;
3. Τελικά τα μαθητικά δρομολόγια, μεταφέρουν μαθητές ή και άλλους επιβάτες;

Λάρισα 26.2.2018
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
1. Τσιαπλές Αναστάσιος
2. Λούμας Γεώργιος
3. Χαλάτσης Αστέριος

Previous ArticleNext Article