Λάρισα

Επί τάπητος τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του νομού με πρόταση Χαρακόπουλου

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ κ. Μάνο Κονσόλα της πρότασής του για την πραγματοποίηση στη Λάρισα Διευρυμένης Συνεδρίασης του Τομέα Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του νόμου Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, εκφράζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, διατύπωσε την σχετική πρόταση στον τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα παραλία του νόμου και τις επαφές που είχαν με φορείς της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει τα εξής:

«Ο τουρισμός είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και μπορεί να καταστεί εφαλτήριο πραγματικής ανάπτυξης και για το νόμο μας, που είναι ένας ευλογημένος τόπος με μοναδικές ομορφιές. Είχαμε τη χαρά κάποιες από αυτές τις ομορφιές να τις δείξουμε στον φίλο και καλό συνάδελφο Μάνο Κόνσολα που ηγείται του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, κατά την βραχύχρονη παραμονή του στη Λάρισα.  Δυστυχώς, κατά την επίσκεψή μας στο ΤΕΙ Λάρισας πληροφορηθήκαμε από τον πρύτανη και καθηγητές του ιδρύματος ότι η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με τις εξαιρετικές υποδομές, απειλείται με λουκέτο από την κυβέρνηση. Στη δε συνάντησή μας με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού στη Λάρισα και στις επαφές μας με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στα παραλία του νομού: στο λιμάνι Αγιοκάμπου, το Κόκκινο Νερό και το Στόμιο, ο αρμόδιος τομεάρχης είχε μια πρώτη ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετώπιζει η περιοχή μας. Με ικανοποίηση άκουσα να υιοθετεί την πρότασή μου ο διάλογος αυτός να γίνει πιο οργανωμένα με ανάλυση των προβλημάτων αλλά και κατάθεση προτάσεων για την επίλυσή τους. Η Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Τουρισμού, το νέο έτος στη Λάρισα, με μοναδικό θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλιας, και με την ουσιαστική συνδρομή των 4 ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Θεσσαλία, τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων με το τουριστικό προϊόν φορέων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ. Ταυτόχρονα, με τη χαρτογράφηση των προβλημάτων -που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής- μπορούν, μέσα από τις προτάσεις που θα ακουστούν από όσους βιώνουν τα προβλήματα, να δρομολογηθούν και οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την επίλυσή τους».

 ΜΑΞΙΜΟΣ 1

ΜΑΞΙΜΟΣ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ 5

ΜΑΞΙΜΟΣ 6

Previous ArticleNext Article