Ελασσόνα

Επίσκεψη του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας στο Μουσείο της Αγροτιάς στα Αραδοσίβια

Το  Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας στις 8 Μαρτίου 2019, μεταξύ των οποίων ήταν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, Φιλόλογοι, φωτορεπόρτερς και άλλοι ερευνητές που ασχολούνται με την ιστορία της περιοχής Λάρισας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αραδοσιβιανού φιλολόγου κ. Νίκου Ζδάνη, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε σε πολλά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία των Αραδοσιβίων. Επίσης, στην ίδρυση του Μουσείου αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Μουσείου δρ Κώστας Σαχινίδης, ενώ σε πολλές λεπτομέρειες των εκθεσιακών αντικειμένων στάθηκε και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Νίκη Σερσέμη-Κυριακίδου.

Όλοι οι επισκέπτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για όλα τα μουσειακά εκθέματα δεδομένου ότι οι περισσότεροι θυμήθηκαν σκηνές του αγροτικού βίου που έζησαν στα παιδικά τους χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους διακεκριμένους επισκέπτες το γεγονός πως ένα τόσο εμπεριστατωμένο λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην έχει αποκτήσει το πιο απλό κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, χάριν των κομματικών και άλλων επιβουλών του δημάρχου Ελασσόνας, ο οποίος ακόμη δεν μπόρεσε να κατανοήσει την τεράστια αξία του Μουσείου.

Previous ArticleNext Article