Λάρισα

Επίσκεψη Πολωνών Εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Λάρισας

Τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο, επισκέφθηκε ομάδα εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης από την Πολωνία.

Στη συνάντηση, αντηλλάγησαν πληροφορίες και απόψεις για την πορεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες σε Ελλάδα και Πολωνία, προεξαρχόντων των θεμάτων παιδείας.

Ο κ. Παπαδημόπουλος εστίασε στην τουριστική προβολή του νομού και γενικότερα της Θεσσαλίας. Οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS, αφού έμειναν ενθουσιασμένοι από τον τόπο μας και επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, άμεσα όπως δήλωσαν, θα κινήσουν τις διαδικασίες, προκειμένου σχολεία της περιοχής τους να επισκεφθούν το νομό μας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα του δημογραφικού σε συνδυασμό με τη μετανάστευση, κυρίως δε τη λαθρομετανάστευση, με τους Πολωνούς- αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη- να συμφωνούν ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως αποτυγχάνει στη μεταναστευτική της πολιτική.

Ο κ. Παπαδημόπουλος ειδικότερα δήλωσε ότι: ΄΄δε μπορεί ο πόλεμος στη Συρία να μένεται από το 2011και εμείς να ΄΄υποδεχόμαστε΄΄ αδιακρίτως όποιον εισέρχεται στη χώρα μας, μέχρι και από το Μαρόκο. Η ιδιότητα του πρόσφυγα με βάση το διεθνές δίκαιο χάνεται όταν ήδη περνάς έστω και μία ασφαλή χώρα΄΄ και υπερθεμάτισε της πολιτικής της Πολωνικής κυβέρνησης που θέτει αυστηρά κριτήρια στην εισδοχή μεταναστών και ελέγχει τις ΄΄ύποπτες΄΄ Μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γεώργιος Μανώλης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Νικολάου.

Previous ArticleNext Article